Sağlık

“Bizleri Sağlık Çalışanı Olarak Görmeyen Anlayışı Kabul Etmiyoruz”

Öz Sağlık-İş Sendikası Giresun İl Temsilcisi Hamza Türkmen Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.

“Bizleri Sağlık Çalışanı Olarak Görmeyen Anlayışı Kabul Etmiyoruz”

Düzenlenen basın açıklamasında Öz Sağlık-İş Sendikası Giresun İl Temsilcisi Hamza Türkmen;
“Hepinizin yakından bildiği gibi kamuoyunda “Hekim Zammı” olarak adlandırılan çalışma, diğer tüm sağlık çalışanlarının tepkisi ile karşılaşılınca isabetli bir karar ile yeniden değerlendirilmek üzere bütçe görüşmelerinden sonraya bırakılmıştır.“Pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarına müjdemiz var” denilerek açıklanan zam haberi ile kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Yapılan açıklamalarla, SAĞLIK İŞÇİSİNİN “SAĞLIK ÇALIŞANI” olarak görülmemiş olması bizleri derinden üzmüştür.
Öncelikle bilinmelidir ki; Sağlık ve sosyal hizmet işçisinin yetkili sendikası olarak; işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz. Sağlık kurumlarının bel kemiği olan sağlık işçileri olmasa, dünyada ilk sıralara oturan, her türlü övgüyü hak eden Türk sağlık hizmetinin çökeceği herkesin malumu olan yadsınamaz bir gerçektir.
Pandemi koşullarında gösterilen fedakarlıktan söz edilirken; Ambulanslarla kovitli hasta taşıyan 112 personelinden, ambulans sürücülerinden, Hasta karşılama personelinden, Kovitli hastaların altını temizleyen, bakımını yapan, yemeğini yediren, önlendirmelerini yapan, verilerini giren çalışanlardan, teknik personelinden, Sağlık iş yerlerinde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinden, teknik işlerden sorumlu işçilerden söz etmemek, onların fedakarlığını yok saymak, ailelerinden uzakta günlerce izinsiz çalışan sağlık işçilerini “sağlık personelinden saymamak” şeklindeki bir anlayışı KABUL ETMİYORUZ. Balkonlardan alkış aldığımızda ve “Hakkınız Ödenmez” denildiğinde kendimizi VATAN NÖBETİNDE hissedecek kadar onurlanmış, gurur duymuştuk. Ama bugün görüyor ki “HAKKINIZ ÖDENMEZ” sözü meğer gerçek anlamında kullanılmış. Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 170 bin sağlık işçisinin yetkili sendikası olarak; Sağlık işçisinin emeğinin hakkını istiyoruz. Bizlerin de sağlık çalışanı olduğumuz gerçeğinin şartsız kabulünü istiyoruz. Nimet külfet dengesinde eşitlik istiyoruz. Sağlık hizmeti verilirken işçinin de emeğinin görülmesini istiyoruz. Sizler kabul etmeseniz de sağlık ekip işidir. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin. Bizler işyerlerindeki çalışma barışını korumaya çalışırken, eylem ve söylemlerle bu birlikteliği baltalamayın. Sağlık çalışanlarının tamamı “Pandeminin kahramanıdır”, ortada bir paylaşım varsa herkes hakkı olanı almalıdır.Biz sağlık çalışanlarının hizmeti nefes gibidir, kesilince hissedersiniz.” İfadelerini kullandı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL