Güncel

“Beyaz Eşya Ve Kırtasiye Satışı Yasağı Beklediğimiz Bir Düzenlemedir”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Zincir Marketlerde Beyaz Eşya Ve Kırtasiye Satışı Yasağı Beklediğimiz Bir Düzenlemedir” dedi.

“Beyaz Eşya Ve Kırtasiye Satışı Yasağı Beklediğimiz Bir Düzenlemedir”

Zincir marketlerde kırtasiye ve elektronik eşya ürünleri başta olmak üzere sigara ve ev tekstili tarzı ürünlerin satışının yasaklanmasına dair uzun zamandır dile getirilen sürecin nihayete erme aşamasını değerlendiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, haksız rekabet karşısında bu tür destekleyici kanunlara ihtiyaç olduğuna değindi.

Başkan Çakırmelikoğlu; “Uzun zamandır savunduğumuz ve ilgili makamlar ile yapılan yazışma ve görüşmeler doğrultusunda üyelerimizden gelen şikayetleri dile getirdik. Bu şikayetlerin yoğunluğu zincir marketlerde her türlü ticari ürünün satılması olmuştur. Dolayısıyla zincir marketlerde her türlü ticari ürünün satışının yapılması ülkemizin piyasa normlarının doğasına aykırıdır ve bu sürece bir yasal mevzuat şart olmuştur. Bir markette hem gıda, hem beyaz eşya, hem hırdavat, hem de tekstil ürünü satışı yapılması yerel esnafın ticari yapısını zedelemesinin yanında ülkemizin sosyal dengesini bozmaktadır. Bu çalışmada sigara ürünlerinin de kapsama alındığını öğrendiğimiz yasa taslağında kırtasiye, elektronik eşya, beyaz eşya, nalburiye, hırdavat, ev tekstili, zücaciye gibi ürünlerin belirli şartlar dahilinde yasaklanması ülkemizin dengeli kalkınması açısından yararlı olacaktır. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz bu çalışmanın en kısa zamanda yerel işletmelerin yararına yasalaşmasını arzuluyor ve emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL