Bulancak eğitim Güncel Yerel

BATEM’e 2 E-Twınnıng Ödülü Birden

Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aralık-Nisan ayları arasında gerçekleştirilen iki farklı e Twinning projesi yürüttü: Twictionary ve Do it yougether.

BATEM’e 2 E-Twınnıng Ödülü Birden

Bu iki proje kalite etiketine layık görüldü. Her iki projede de İngilizceyi seven öğrencilere nasıl daha iyi İngilizce öğrenebilecekleri ve akılda kalıcı  hale getirerek tekrar yapmak için çalışmalar yapıldı. Twictionary projesinde birkaç dil içeren bütün ortakların ortak ürünü olarak oluşturulan bir sözlük hazırlandı.

Do it yougether projesi için önemli kelimeler seçildi, kartlar hazırlandı kelimeler yazıldı, resimler çizildi, cümleler kuruldu ve bu kartlar okulumuzun  panosunda sergilendi. Ayrıca slayt olarak da hazırlanan kelimeleokulun projeksiyonundan yansıtılarak sunuldu.

Proje süreçlerinde ne gibi faydalar sağlandı?

Projeye katılan farklı ülke öğretmenleri ve öğrencileriyle dostluklar kuruldu. Öğrencilerin yabancı dili ana dilde konuşan insanlarla iletişim kurmasına ve İngilizceyi pratikte kullanmasına olanak sağladı. Proje ortak ürünü olarak oluşturulan akrostiş şiir tüm ortaklar ve öğrenciler tarafından hazırlandı.

Projeyi yöneten İngilizce öğretmeni Nursel BAYRAM heyecanlı bekleyişin ardından kalite etiketi mutluluğunu: “BATEMLİ olmak ayrıcalıktır. Ben bu projelerdeki başarıyı okulumun bana sağlamış olduğu imkânlar ve destek sayesinde elde ettim. Projelerim süresince birlikte yol aldığımız değerli öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerime yürekten teşekkür ediyorum.” sözleriyle ifade etti.

“Kalite Tesadüf Değildir”

Okul Müdürü Turgut HACINOĞMANOĞLU: ”Kalite etiketleri okulumuza çok yakıştı. Artık 3 kalite etiketi olan bir BATEM var. Nursel BAYRAM öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutluyor sürece destek olan idareci-öğretmen arkadaşlarımıza ve velilerimize teşekkür ediyorum. Kalite tesadüf değildir.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL