Bulancak eğitim

BATEM’de Nevruz Bayramı Kutlandı

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen 21 Mart Türk Dünyası ve Toplulukları günü, Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde coşkulu bir törenle kutlandı.

BATEM’de Nevruz Bayramı Kutlandı

Bulancak Belediye Başkan Vekili Bahtiyar HÜSEM, Giresun Üniversitesi Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dç. Dr. Oktay KARAMAN, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut ve Bulancak ilçesi daire amirlerinin, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin de katıldığı tören; bahar coşkusunun sevincine uygun, barış ve kardeşlik duygularının da vurgulandığı bir atmosfer içerisinde kutlandı.

Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda başlayan törende günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmanın ardından büyük alkış toplayan Türkiye Cumhuriyetleriyle ilgili bayrak gösterisi sergilenmiş, yine aynı okul tarafından düzenlenen liseler arası kompozisyon, ortaokullar arası şiir yazma ve ilkokullar arası resim çizme yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan yoğurt yeme, denge oyunu, pinpon topu üfleme ve merdiven yarışmalarında törene katılanlar bol eğlenceli dakikalar yaşadı.  Ardından okul bahçesinde Türklerin Ergenekon’dan çıkışını temsil eden ateş üzerinden atlanılması ve demir dövülmesi etkinlikleri, Bulancak Belediye Başkanı Vekili Bahtiyar HÜSEM ve ilçe daire amirlerinin katılımlarıyla büyük bir şenlik içerisinde gerçekleştirildi.

Bu etkinliklerinin ardından törene katılanlara nevruz yemeği ikram edildikten sonra kutlamalar sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL