eğitim Güncel

BATEM Üretim Çalışmalarına Devam Ediyor

Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Döner Sermaye İşletmesi üretim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

BATEM Üretim Çalışmalarına Devam Ediyor

Elektrik Elektronik Teknolojisi ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanlarının 11. ve 12. sınıf atölye uygulamaları otomasyon teknolojileri öğretiminde Kullanılan PLC deney setleri yeni sistem PLC deney setleri ile güncellendi. Otomasyon sistemlerinde çok yaygın kullanılan SIEMENS S7-1200 cihazı ile yapılan eğitim setleri kendi imkanlarıyla tasarlanarak atölyelere kazandırıldı. Piyasadaki emsallerinden daha ucuza mal edildi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin katkıları ile tasarlanan ve okula uzun yıllar hizmet vermesini ümit edilen üç adet eğitim seti okulun teknolojik alt yapısına katıldı.
PLC NEDİR?
Günümüzde, PLC ( Programmable Logic Controller) otomasyon sistemlerinin temel taşı haline gelmiştir. İnsan gücünü neredeyse yarıya indirebilen PLC, endüstrinin birçok alanında yaygın olarak kullanılmaktadır.
PLC (Programlanabilir Mantıksal Denetleyici), fabrikalardaki üretim bölümlerinde veya makinelerin kontrolü gibi işlemlerin denetiminde kullanılan otomasyon cihazıdır. Normal bilgisayarların aksine PLC’nin birçok giriş ve çıkışı (I/O) vardır. En büyük artıları ise elektriksel gürültülere, sıcaklık farklarına ve mekanik darbelere karşı dayanıklı tasarlanırlar. Farklı markanın PLC’leri kendilerine göre bir işletim sistemi yüklerler. Bu denetleyici sistem, giriş bilgilerini gözle görülmeyecek hızlarla tarayarak buna uygun çıkış bilgilerini gerçek zamana yakın, cevap verecek şekilde çalışır. PLC, kısa sürede daha çok ve kaliteli ürün üretme, çok düşük hata oranlarına sahip üretim yapma gibi unsurların ön plana çıkmasında büyük rol oynar.
Okul Müdürü Turgut HACINOĞMANOĞLU: “Okulumuz döner sermaye çalışmaları ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ anlayışıyla devam etmektedir. Bu kapsamda geliştirilen PLC (Programlanabilir Mantıksal Denetleyici) deney setleri imalatı öğretmen ve öğrencilerimizin tecrübelerine önemli katkı sağlanmıştır. Mesleki ve teknik eğitime katkı sağlayacak yeni imalat ve eğitim seti tedarik maliyeti devletimizce karşılanmış ”yerli ve milli” ilkesine uygun olarak okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından projelendirilerek tamamlanmıştır. Emeği geçen Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL