Bulancak eğitim

BATEM, TEKNOLOJİK TASARIM ALANINDA BULANCAK’I TEMSİL EDECEK

Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje çalışmalarına her alanda devam ediyor. Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Batuhan Bal ve Ertuğrul Çetin, danışman öğretmenleri Erkan Kaşık ile birlikte 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması bölge sergisinde Bulancak’ı Teknolojik Tasarım alanında Samsun’da temsil edecektir.

BATEM, TEKNOLOJİK TASARIM ALANINDA BULANCAK’I TEMSİL EDECEK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Hacınoğmanoğlu; “Milli Teknoloji Hamlesi tematik alanındaki Teknolojik Tasarım alanında ROBOYAP MİNİ (Dene Yap Atölyeleri İçin Geliştirilen Deneyap Mini İle Robotik Kodlama Seti Geliştirilmesi) projesi ile öncü bir çalışmaya daha imza atan Erkan Kaşık hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik eder bölge yarışmasında başarılar dilerim. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ali İkram Tuna ve İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Şenel Bulut’a şükranlarımı sunar, her alanda çok yönlü devam eden proje çalışmalarımıza emek veren öğretmen-idareci ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.


Proje danışman öğretmeni Erkan Kaşık proje hakkında şu bilgileri verdi:
“Ülkemizdeki birçok eğitim kurumlarında STEM Eğitimleri, robotik kodlama, 3 boyutlu modelleme, tasarım ve üretim eğitimleri verilmektedir. Bu eğitimlerde genellikle Lego, Mbot, TinyLabs, Arduino, Pololu 3Pi robot, Abilix vb. setler kullanılmaktadır. Bu ürünlerin tamamı ithal ürünler olup ülkemizi eğitim teknolojileri alanında dışa bağımlılığını artırmaktadır.
Arduino setler bir çok eklenti modül ile uyumlu çalıştığından dolayı en yaygın kullanılan setlerdir. Deneyap atölyeleri için tasarlanan Deneyap Mini kartın kullanılabileceği bir modül olmadığı için Roboyap Mini tasarlanmıştır. Biz mekanik parçalarını ve kontrol kartını kendimizin tasarladığı, giriş seviyesi veya ileri seviye kullanılabilen, lehimleme ve benzeri tehlikeli işlemlere gereksinim duyulmayan, kodlama ve robotik eğitim seti geliştirdik.
Roboyap Mini eğitim seti ile ardışık düşünme, algoritma geliştirme, el becerisini artırma, kontrol, problem çözme gibi temel becerileri artırmayı hedeflemekteyiz. Setin hazırlanmasında hedef kitlemizi orta öğretim ve ilköğretim ikinci basamak öğrencileri olarak belirledik. Roboyap mini ile yapılabilecek temel robotlara yönelik uygulama kitapçığı hazırladık.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL