Güncel

Başkan Yakar’dan 23 Nisan Mesajı

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, TBMM’nin kuruluşunun 102.yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yakar’dan 23 Nisan Mesajı

Başkan Yakar mesajında; “TBMM’nin kuruluşunun ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl 102. Yılını idrak etmenin gurur ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Bir milletin varoluş mücadelesi, Milli mücadelenin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş adımlarının başlangıcı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günü, aynı zamanda Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından başta bizim çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarına hediye edilmiş tek ve en anlamlı bayramdır. 23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, “Ya istiklal Ya Ölüm!” parolasıyla egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Sevgili çocuklar; biliniz ki bayrağını, vatanını, milletini, ailesini ve arkadaşlarını seven çocukları, mutlu bir gelecek, bilimde, teknolojide çağı yakalamış, hatta çağın üstüne çıkmış bir Türkiye beklemektedir. Geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımıza yarının gözüyle bakıyor, ecdadın emaneti bu güzel ülkeyi geleceğe taşıyacağınıza inanıyoruz. Milli egemenlik milletin namusudur, şerefidir, haysiyetidir. Onu sonsuza kadar koruyun ve muhafaza edin. Gelecek sizlerindir.
Bir taraftan bu anlamlı günü büyük bir coşku ve sevinçle kutlarken, bir taraftan da ülkemiz ve dünya olarak iki yılın ardından Korona salgını gibi büyük bir felaketi geride bırakmış olmanın umudunu yaşıyoruz. Yine ülkemizin kuzeyinde devam eden Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce sona ermesini diliyoruz. Tüm dünya çocuklarının hastalıklar, felaketler ve savaşlardan arınmış bir dünyada yaşamasını temenni ediyor, TBMM’nin kuruluşunun 102. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum, geleceğiniz aydınlık olsun” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL