Siyaset Yerel

Başkan Uzunalioğlu; “KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ!”

CHP Giresun İl Başkanı Av. Gültekin UZUNALİOĞLU ve CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Av. Murat BEKTAŞ, ülkenin ve Giresun’un gündemine yönelik açıklamalarda bulundular.

Başkan Uzunalioğlu; “KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ!”

Basın Kanunu ve Basın Kanununda Değişiklik, kamuoyunda sansür yasası olarak adlandırılan yasaya yönelik açıklamalarda bulunan CHP Giresun İl Başkanı Gültekin Uzunalioğlu;

“Basın Kanunu ve Basın Kanununda Değişiklik, kamuoyunda sansür yasası olarak adlandırılıyor. Öyle tehlikeli bir cümle var ki; “Yanıltıcı olarak nitelendiren bir haberi yayma ayrı bir suç, paylaşma ve yorum yapma ayrı bir suç. Bu çalışmayla aslında halkın sesi kısılacak. Bundan sonra gazetecileri neyin beklediği belli değil. Cumhurbaşkanının 141 bin liraya yükseldi acaba bunu yazabilecek miyiz diye düşünülüyor. Bu haberin içine 4.253 TL’lik asgari ücretini de acaba ekleyebilecek miyiz, bu suç mudur deniliyor. Bizi neyin beklediğini bilemiyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin meclis grubu olarak bu yasanın çıkmaması için parlamentoda milletvekili arkadaşlarımızla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kime göre bunu belirleyeceğiz, bunun bir sınırı olması lazım. Artık biliyorsunuz, bu sarayda yapılıyor, milletvekillerinin eline veriliyor, mecliste sayısı çoğunluğa çıkarılıyor. Ne olsun AKP eleştirilmesin ne olsun MHP eleştirilmesin. Herkes sussun, ağzına bant yapıştırsın. Basın susturulmak isteniyor, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Anayasa mahkemesine kadar götüreceğiz. Kimse Türkiye güllük gülistanlık diye konuşmasın. Korkmuyoruz, korkmayacağız.” ifadelerini kullandı.
Giresun Belediyesi’ne yönelik açıklamalarda bulunan CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Av. Murat BEKTAŞ ise; “Belediye seçimleri öncesinde şuan ki mevcut belediye yöneticileri bir söylem geliştirmişlerdi. Demişlerdi ki; biz iktidarın belediyesi olarak şehre çok büyük hizmetler yapacağız, parasal olarak herhangi bir sıkıntı yaşatmayacağız. Şuan da belediyemizde mali sıkıntılar var vs. diyerek bunu bir seçim kampanyasına dönüştürmüşlerdi. Gözünüzün önünde canlanıyordur, meşhur bir afiş var; İşçi çıkarmayı bırakın, ödenmeyen ikramiyeleri bile ödeyeceğiz” diye. 2019’un üzerinden bu zamana 3 yılın üzerinde zaman geçti. Bu sözleri tutmak için daha kaç yıla ihtiyacınız var? Şuan da Giresun Belediyesi yönetimi verdiği sözleri düşününce yerel tabirle kayış atmıştır. Tutamayacağı ortada iktidar belediyesi olmasının da hiçbir önemi olmadığını da görmüş olduk. Yaptıkları bütün iş genel bütçeden yapılan örneğin; Spor Bakanlığı’nın ve Çevre Bakanlığı’nın yaptığı bazı ihalelere bazı projelere resmini eklemekten ve hayırlı olsun deyip poster asmaktan ibarettir. Başka da yaptıkları bir şey yok.
Şimdi en son gündemimizi meşgul eden bir konu var; Giresun İtfaiyesi’nde haklarını isteyen 8 tane personelin görev yeri değiştirildi akabinde de konuyla ilgili tartışmalar devam ettiği için 8 tane daha personelin görev yerleri değiştirildi. Niye değiş-tirildi? Çünkü fazla mesai alacaklarının olduğunu söyledikleri ve haklarını talep ettikleri için. Başka bir gerekçe yok. 16 tane personel bugün için, belki yarın daha fazla. Orada 60 tane itfaiye personeli çalışıyor. Bir vardiyada 19-20 kişi çalışı-yor. Yani bir vardiyalı adamı işten çıkartmışsınız. Peki, itfaiye personeli neden değerli ve önemli? Çünkü bu insanlar alelade seçilerek orada görev almıyorlar. Belediyemizde çalışan personelimizin hepsi değerli, hepsi emekçi ama bazı birimlerde çok büyük ihtisaslara ihtiyaç duymuyorsunuz. Ama itfaiye biriminde ihtisas sahibi olmak zorundasınız. Yangına, sele, depreme, afete müdahale ederken soğukkanlı olmalısınız. Kişisel olarak karakterinizin buna hazır olması gerekiyor. Dolayısıyla burada çalışanlar belli bir eğitimden geçerek görev alıyorlar. Ve hiç kimsenin siyasi emelleri ve takdirleriyle bu birimde görevlendirme yapamazsınız. Bugün Belediye yönetiminin yaptığı tamamen zorbalıktır. Biz, şuan ki Giresun Belediyesi yönetimini acilen bu saçma sapan didişmeden vazgeçerek bu arkadaşların hakkını vermesini ve görev yerlerine iade etmesini istiyoruz.” dedi.

Haber: Ayşenur AYDIN

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL