Siyaset

Başkan Sıbıç; “Ekonomik Kriz En Çok Dar Gelirliyi Vurdu”

CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç; “Emekliler ve asgari ücretli yaşayabilmek için ucuz ürünlere yöneldi. Ancak talep nedeniyle ucuz ürünlerin fiyatı da arttı. İktidarın yılbaşında asgari ücret ve emekli maaşlarında yaptığı artış gıda ve akaryakıt’a art arda gelen zamlarla eridi. Et, tavuk, süt fiyatlarının yüksek olması nedeniyle dar gelirli karnını doyurabilmek için ucuz gıda ürünlerine yöneldi.” dedi.

Başkan Sıbıç; “Ekonomik Kriz En Çok Dar Gelirliyi Vurdu”

Geçmiş yıllarda üretim fazlası olduğu için depolarda çürüyen patates ve soğanın fiyatının ikiye katlandığını söyleyen Başkan Sıbıç; “Öğrenci ve yoksul yemeği olarak bilinen makarnanın paketi 3 liradan 6 liraya, bulgurun kilosu 6 liradan 19 liraya çıktı. Vatandaş pazarda kış sebzesi olan pırasa, kıvırcık ve ıspanağın fiyatını görünce şaşkınlığını gizleyemez hale geldi.” ifadelerini kullandı.

Başkan Sıbıç, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizin kötü ekonomi yönetiminden kaynaklandığını belirterek, “Biz tarımda kendi kendine yeten bir ülkeydik. Yanlış politikalar nedeniyle tarım ve hayvancılık bitme noktasına geldi. 84 Milyon nüfusu besleyecek bir tarım politikası acilen hayata geçirilmeli. Halk ucuza aldığını sanıyor ama ucuzun da fiyatı artıyor. Bu bir kısır döngü. Siyasi iktidar çare üretemiyor.” dedi.

 

HABER: MERVE KACAR- CEMALETTİN TİRYAKİ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL