Yerel

Başkan Şenlikoğlu’ndan 28 Şubat Mesajı; “28 ŞUBAT GERÇEĞİNİN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZSİNİZ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 28 Şubat 1997 post-modern darbesinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Şenlikoğlu’ndan 28 Şubat Mesajı; “28 ŞUBAT GERÇEĞİNİN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZSİNİZ”

Başkan Şenlikoğlu, mesajında: “Silahların gölgesinde siyasetin şekillendiği, manşetlerin tek bir merkezden hazırlandığı, inancın ve insan haklarının ayaklar altına alındığı sözüm ona 1000 yıl sürecek denilen 28 Şubat süreci AK Parti iktidarıyla tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür” dedi.

28 Şubat post-modern darbesi ile insanların yaşam tarzına kız öğrencilerin kılık kıyafetlerine müdahale edilerek milletin inancına ve hür iradesine baskı ve zulüm yapıldığını anlatan Şenlikoğlu şunları kaydetti:

“28 Şubat aynı zamanda, milletin kendisinin tehdit edildiği, İmam Hatiplerde okuyan gençlerin önünün kapatıldığı, başörtülü öğrencilerin üniversitelere alınmadığı, temel hak ve hürriyetlerinin gasp edildiği bir sürecin adıdır. Darbeciler 28 Şubat’ta meşru bir iktidara karşı tıpkı 12 Eylül’de ve 15 Temmuz’da olduğu gibi gayrimeşru bir müdahalede bulundular. Bürokraside yer alan üst düzey yöneticilere haksız ve hukuksuz operasyonlar yapılarak sindirme politikası izlediler. Siyaseti bir araç olarak kullanarak toplumsal düzeni, yaşam tarzını özgürlükler ve demokrasi üzerine değil korku ve dayatmalar üzerine kurdular. 28 Şubat darbesi, demokrasi tarihimize yapılmış en büyük ihanettir. Ancak, hakkın ve halkın kabul etmeyeceği hiçbir sistem, hiçbir düzen ve hiçbir uygulamanın devam etmesi mümkün değildir. Milletimiz AK Parti ile iradesine sahip çıkarak kutlu yürüyüşüne emin adımlarla devam etmekte. Milletin iradesiyle göreve gelmiş olan bir hükümet üzerinde vesayet oluşturmak isteyen bu darbecilerin yapmış oldukları tahribat ülkemizde sosyoekonomik anlamda çok ciddi zararlara neden olmuştur. Bu ülkenin varlığı ve bütünlüğü için kalkınması ve büyümesi için kendini her alanda ortaya koymuş her bir ferdimizin düşüncelerine inançlarına kılık kıyafetine prangalar vurulamaz. Allah bir daha bu ülkeye 28 Şubat’ın karanlık günlerinin bir benzerini daha görmeyi nasip etmesin. Bu vesileyle 28 Şubat’ın tüm mağdurlarını anıyor, dönemin Başbakanı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamıza da vefatının yıl dönümü sebebiyle Allah’tan rahmet diliyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL