Güncel Siyaset Yerel

Başkan Kozluca’dan Kadın Cinayetlerine Tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Ayça Kozluca geçtiğimiz gün Keremet Nyshanova adlı Kırgızistan uyruklu bir kadının silahla vurularak cesedinin Görele’de yol kenarına atılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Kozluca’dan Kadın Cinayetlerine Tepki!

Kadın cinayetine tepki gösteren İl Kadın Kolları Başkanı Kozluca açıklamasında;

“Kadınlar uğradıkları şiddet nedeniyle gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinde değil başarıları ile manşetlerinde yer almaya layıktır. Ancak ne yazık ki Mayıs ayında 35 kadın cinayeti, 16 şüpheli kadın ölümü raporlara yansımaktadır. Öldürülen kadınların 15’i boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile 2 kadın ise ekonomik bahanelerle öldürülmüş 18 cinayetin gerekçesi, 16 şüpheli ölümün ise nedeni henüz aydınlatılamamıştır.

İstanbul Sözleşmesi’nden anlamsız olarak çekilmenin doğal bir sonucu olarak yargı sistemi de anlamsız indirimlerle, kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi imkânsız hale getirmektedir. Pınar Gültekin’in yakılarak, üzerine beton dökülerek öldürülmesi olayında failin gerekçesiz şekilde haksız tahrik indirimi aldığı sistem Tirebolu’da vurularak öldürülen ve 7 km taşınarak Görele’de yol kenarına bırakılan Keremet Nyshanova cinayetinde katil zanlısının savunmasına emsal yaratmaktadır.

Keremet Nyshanova’ nın katil zanlısı da gördüğü emsallerden güç alarak, kadının yabancı uyruklu olduğu için, belki de sahipsiz olacağı düşüncesi ile kadını suçlayarak cezai indirim kazanmaya çalışmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi kimsesizlerin kimsesidir bu nedenle hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız. Ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak tekrar ediyoruz ki kadın cinayetleri politiktir. Bu nedenle iktidara geldiğimizde ilk olarak İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesini sağlayacağız. Sözleşmeyi uygulamaya koyduğumuzda bütün yükümlülüklerini yerine getirerek, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin, istismarın nasıl sonlandırılacağını göstereceğiz.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL