Siyaset Yerel

Başkan Kılıçaslan “Dolmuşçu Esnafın Ekmeğinden Uzak Dur Şenlikoğlu!”

Gelecek Partisi Giresun İl Başkanı Murat KILIÇASLAN yapmış olduğu yazılı açıklamada Giresun Belediye Başkanı Aytekin ŞENLİKOĞLU’nu topa tuttu. KILIÇASLAN; “Son yıllarda ekonomik çöküşten ötürü en büyük zararı gören ve artık bırakın para kazanmayı günü zararla kapatan dolmuşçu esnafının Giresun Belediyesi tarafından yok edilmeye çalışıldığını” ifade etti.

Başkan Kılıçaslan “Dolmuşçu Esnafın Ekmeğinden Uzak Dur Şenlikoğlu!”

Murat Kılıçaslan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Giresun Belediyesi almış olduğu karar ile Giresun şehir içi taşımacılığını havuz sistemine alacağını açıklamış ve ön çalışmalar başlatılmıştır. Havuz sistemi Giresun’da bulunan tüm dolmuş hatlarını birleştirip kurulacak bir şirket üzerinden yönetilmesidir. Bu sistem en yakın komşumuz Ordu ilinde uygulanmakta olup araştırmalarımıza göre kimsenin yüzünü güldürmemiş, aynı zamanda hem şoför esnaf için hem de Vatandaşlar için tam bir çile haline gelmiştir. Giresun Belediye Başkanı Sn. Aytekin ŞENLİKOĞLU kapalı kapılar ardında 240 adet şoför esnafın ve vatandaşların ulaşım anlamında kaderini değiştirecek bir proje hazırlayarak kimseden icazet almadan her zamanki gibi yoluna devam etmektedir.”
DOLMUŞ ESNAFIMIZIN HAVUZ SİSTEMİNE RIZASI YOK!
Şehir içi taşımacılığı yapan esnafın zor durumda olduğunu dile getiren Başkan Kılıçaslan;
“Ülkemizde yaşanan ekonomik çöküşten ötürü şehir içi taşımacılığı yapan esnaf kardeşlerimiz zaten çok zor durumdadır. Mazot maliyetleri, araç bakım bedelleri bellerini iyice bükmüştür. Geçen sene 600 TL’ye aldıkları bir adet araç lastiği bile 2500 TL olurken Temmuz ayına girmemize rağmen çoğu şoför esnaf araçlarında halen masraf olmasın diye günü kurtarmak için kış lastiklerini kullanmaktadır.
Geçtiğimiz günlerde şoför esnafımızı ziyaret ederek sohbetlerine ortak olduk. Çaylarını içmeye uğradığımız arkadaşlar resmen kan ağlıyor. Belediyenin dolmuş araçlarındaki koltuk sayısında kısıtlama yaptığını bir koltuk maliyetinin 50 bin TL olduğunu yalvar yakar 10 bin TL kadar indirdiklerini dile getirdiler. Ayrıca getirilmek istenen havuz sistemi ile kendilerini zarar göreceği kadar vatandaşın da mağdur olacağını, zira örneğin Göğüs Hastanesi Dolmuş Durağının bu sistem ile yolcusunu Diş Hastanesine güzergah dışı olduğu için artık çıkaramayacağını, bunun gibi pek çok ekstra yerin artık güzergah dışı sayılacağını dile getirdiler. Ayrıca yine bu sistemde alınacak yakıt, araçların bakımları tek merkezden olacağı için diğer esnaflarında bundan olumsuz etkileneceğini söylediler.
Konu ile ilgili itirazda bulunan bu kardeşlerimize Giresun Belediyesi tarafından verilen yanıtta oldukça kan dondurucudur. “Bu sisteme geçmezseniz 20 otobüs alıp Belediye hattına koyacağız” tehditi ile dolmuşçu esnafımıza zorla bu sistem kabul ettirilmeye çalışılmaktadır.” ifadelerini kullandı.
HAVUZ SİSTEMİNDEKİ ALINMASI MECBURİ ARAÇLAR OCAK YIKAR
Başkan Kılıçaslan; “Havuz sistemi Türkiye’nin birçok kentinde hayata geçirilmiş, büyükşehirlerde başarı oranı fazla olmasa bile bir türlü yürümüş ancak nüfusu az yani Giresun gibi şehirlerde başarılı olmamış ve havuz sistemine giren esnafın sonu olmuştur.
“Havuz sisteminde geri dönüş yok bu sistem hayata geçecek” baskısından vazgeçmeyen Sn. ŞENLİKOĞLU bu esnafımızın araçlarını satarak, yeni tektip araçların alınmasını da mecburi kılmıştır. Esnafımızın 150-200 bin TL ye araç satıp, değeri 1 Milyon 300 bin TL olan havuz araçlarını almaya mecbur bırakılmıştır. Giresun da Geleceği belli olmayan bu sistem için esnafın bu kadar borcun altına sokulması hangi akla ve mantığa sığar soruyorum? Bu insanlara yapılan tam anlamı ile bir zulümdür!
Bu kardeşlerimiz zaten zor durumda ve artık evine ekmek alamayacak hale geldiklerinde bunun vebalini Sn. ŞENLİKOĞLU nasıl taşıyacak…
BU YANLIŞTAN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR!
Çalışanları ve aileleriyle birlikte 3000 kişilik bir sektörün bir inat ve heves uğruna bitirilmesine asla müsaade edilmemelidir.
Belediye; Halkını tehdit eden değil, halkına hizmet üreten bir kurumdur. Buradan Giresun Belediye Başkanı Aytekin ŞENLİKOĞLU’na sormak istiyorum. Yerel seçimlerden önce 23 Ocak 2009 yılında dolmuşçu kardeşlerimiz ile bir araya geldiniz. Orada kendilerine “Sizlerin huzurlu olmanız için elimizden geleni yapacağız” derken kastınız havuz sistemi miydi? Yoksa diğer yapamadığınız vaatlerinizin devamı olarak bu kardeşlerimizin oyu muydu tek derdiniz!..
Sn. ŞENLİKOĞLU! Dolmuşçu esnafımız hem maddi olarak hem de psikolojik olarak çok zor durumda. Sizden bir Belediye Başkanı olarak bu rant projesinden vazgeçip gerçekleri görmenizi, Dolmuşçu Esnafın ekmeğinden uzak durmanızı ve aşını, hayatını bu meslekten kazanan kardeşlerimizi daha fazla yıldırmadan, tehdit etmeden kucaklayarak derhal ucube Havuz Sistemi egonuzdan vazgeçmenizi talep ediyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL