Güncel

Başkan Karan’dan, Milletvekili Öztürk’e “FİSKOBİRLİK” Eleştirisi

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Banka kredileriyle ayakta durmaya çalışan ve bu bankalara yıllık EFİT A.Ş ile birlikte 70 milyon liraya yakın faiz ödeyen bir kurumu başarılı bulan ve başındaki yönetim kuruluna övgüler yağdıran AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, ya akıl tutulması yaşıyor ya da bu kurumdan bir haber”  dedi.

Başkan Karan’dan, Milletvekili Öztürk’e “FİSKOBİRLİK” Eleştirisi

Başkan Karan, Milletvekili Öztürk’ün FİSKOBİRLİK’in 26 Kasım tarihinde gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulunda yapmış olduğu, ‘FİSKOBİRLİK bitkisel hayattan buraya geldi’ açıklamasını değerlendirdi.

Başkan Karan, Milletvekili Öztürk’e FİSKOBİRLİK daha ne kadar güzel sözler, karşılıklı övgüler ve pembe tablolar çizerek ayakta kalabilir? diye sorarak şunları kaydetti; “Artık gerçekleri görün, bu kurum Giresun’un en değerli ve fındık sektöründe en önemli kurumu. Gemi batınca başındakiler ceketlerini alır gider, ama siz siyasiler hesabını ne Giresun’a ne de bu halka vermezsiniz. Biz bugünden uyarıyoruz. Başındaki kişi sizin için son derece önemli ve değerli olabilir. Ama Giresun için önemli olan FİSKOBİRLİK’tir. Arkadaşınız övün, övmeyin demiyoruz ama gerçekleri de görmezden gelmeyin. FİSKOBİRLİK ayakta kalsın, sektördeki yerini her zaman korusun, üretsin, daha çok istihdam ve Giresun ekonomisine katkı sunsun. Buna hiç kimsenin itirazı olamaz. İtirazı olan da haindir. Ama FİSKOBİRLİK bugün banka kredileriyle ayakta durabiliyor ve bu bankalara aylık milyonlarca faiz ödüyorsa burada bir başarı yok, zarar vardır. Kaldı ki, şu anki yönetim kurulu başkanının geldiği günden beri sattığı gayrimenkulün hattı, hesabı belli değil, halende satarak ayakta kalma çabasında. Sata sata çok da bir şey kalmadı. Bunlarda bitince FİSKOBİRLİK nasıl ayakta durabilecek? Hükümet olarak sahip çıkacak mısınız? Bugünden bunun garantisini verebiliyor musunuz? FİSKOBİRLİK popülist siyaset yapılacak bir kurum değildir. Birde sayın birlik başkanı Giresun, Ordu ve Trabzon bölgesindeki gayrimenkulleri babasının malı gibi satarken, kendi bölgesi olan Sakarya’da kaç tane gayrimenkul sattı hiç sordunuz mu? Bugün özel alkış aldığınız kurum yarın Allah göstermesin batarsa Giresunlu sizi nasıl alkışlar hiç hesabını yaptınız mı?”

FİSKOBİRLİK’e Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsis edilen arazinin akıbetini de soran Ziraat Odası Başkanı Karan, “FİSKOBİRLİK yönetiminin EFİT A.Ş’nin modernize ve üretim anlamında ivme kazanacağı yeni yatırım yerine, Giresun merkezdeki arazinin imara açılmasının peşine düşmesi son derece düşündürücüdür. FİSKOBİRLİK yönetimi bu araziye imar izni aldıktan sonra babalarının malı gibi satarak biraz daha gittiği yere gitsinin mi peşinde? OSB’deki araziye daha bir çivi dahi çakamayan FİSKOBİRLİK’te son aslında böyle Sayın Milletvekilim. Haberiniz yoksa bilgilendirmek istedik” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL