Yerel

BAŞKAN KARAN; “SİYASET MAKAMI, KONU MANKENLİĞİ MAKAMI OLMAMALI!”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yaşanan sel afeti sonrası birçok köy yolunun durumunun içler acısı ve tehlikeli olduğunu belirterek; “İl Özel İdaresi’nin ekiplerinin üstün çabası ile bozulan köy yolları 5 senede zor yola girer. Yaşanan sel mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için siyasiler, yani halkın hizmet için seçtiği kişiler kış uykusundan uyanmalıdır. Kusura bakmayın da beyler, bayanlar halk sizi bu makamlara konu mankenliği yapın diye seçmedi.” dedi.

BAŞKAN KARAN; “SİYASET MAKAMI, KONU MANKENLİĞİ MAKAMI OLMAMALI!”

Konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Başkan Karan;
“Geçtiğimiz günlerde ilimiz bir sel felaketine maruz kaldı. Aşırı yağıştan dolayı birçok vatandaşımız zarar gördü ve bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diler, maddi zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirim.
“KÖY YOLLARININ DURUMU İÇLER ACISI”
Sel afeti aynı zamanda köy yollarında büyük bir tahribata neden oldu. Birçok köyün yolu şuanda içler acısı ve tehlikeli. Malum olduğu gibi önümüz fındık hasat dönemi. Fındık hasadına şunun şurasında 15-20 gün gibi kısa bir süre kaldı. Üreticiler bırakın bahçelerine, evlerine gidecek yol bulamıyor. Giresun İl Özel İdaresi ekipleri canla, başla sel felaketinden dolayı uçan ve bozulan köy yollarını onarmaya çalışıyor ama gücü bir yere kadar yetiyor. İl Özel İdaresi’nin ekiplerinin üstün çabası ile bozulan köy yolları 5 senede zor yola girer.
Bu yazıyı yazarken bizim amacımız birilerini eleştirmek veya kötülemek değil, bizim amacımız yaşanan sel mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için siyasileri, yani halkın hizmet için seçtiği kişileri kış uykusundan uyandırmaktır. Baktığımızda iktidarı, muhalefeti siyasiler Giresun’da her şey güllük, gülistanlık gibi gezip, tozuyor, makamlarında ziyaretçi ağırlayıp, ziyaretlerde bulunup boy boy fotoğraflar çektirip sosyal medyalarında paylaşıyor.
Kusura bakmayın da beyler, bayanlar halk sizi bu makamlara konu mankenliği yapın diye seçmedi. Artık bu halka hizmet zamanı, artık yaşanan sorunları çözme zamanı. Fındık hasat zamanı geldi vatandaş bahçesine gidecek yol bulamıyor. Acilen il özel idaresine önemli bir kaynak aktarılması sağlanması ve köy yolları acilen iyileştirilmelidir. Siyasilerin yapması ve takip etmesi gereken işleri sivil toplum kuruluşları mı takip edip, çözecek. Önce sorunları bir çözün niye boy boy fotoğraf çektirip paylaşırsınız. Takdir Kamuoyunun…”ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL