Güncel

Başkan Kara;“ Bir An Önce Piyasalardaki Fiyat İstikrarsızlığına Çözüm Bulunmalı”

Giresun Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara; “Özellikle son günlerde piyasalarda yaşanan gelişmelere seri ve hızlı bir müdahale yapılamazsa piyasalardaki ateş sadece esnafı yakmaz herkesi yakar.” dedi.

Başkan Kara;“ Bir An Önce Piyasalardaki Fiyat İstikrarsızlığına  Çözüm Bulunmalı”

Bir an önce piyasalardaki fiyat istikrarsızlığına çözüm bulunmasını talep ettiklerini belirten Başkan Kara; “Cumhurbaşkanımızdan bir an önce piyasalardaki fiyat istikrarsızlığına karşı seyirci kalan tüm sistemin ve sistemin ayaklarının değiştirmesini talep etmekteyiz. 7’den 70’e tüm esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın derdini dinliyor ve görevimiz icabı ortak akla ses olmaya çalışıyoruz. Biz yaşadığımız zorlukları ve olumsuzlukları elimizden geldiği kadar, dilimizin döndüğü kadar tüm samimiyetimizle sözümüzü esirgemeden söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Gücümüz oranında temsil ettiğimiz kesimin ve ülkemizin yararları doğrultusunda her zaman gerçekleri söyleyeceğiz ve esnafımızın sesi olacağız, hem de Devletimizin tüm değerlerini savunacağız. Bu ülke hepimizin, bu devlet hepimizin devletimizin zarar görmemesi için her şeyden önce dürüst olacağız bizler sadece esnaftan değil tüm vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz. Ziyarete gelen vekillerimize ve siyasilere şartlar ne olursa olsun saygıda kusur etmeyiniz ama derdinizi ve sıkıntılarınızı çekinmeden birinci ağızdan söyleyiniz ki hal hatırla geçiştirip ortalık güllük gülistan zannedip Ankara’yı da yanıltmasınlar.” İfadelerini kullandı.
Gelen zamlara tepki gösteren Giresun Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“ Bugün piyasalardaki fiyatlar bir ay öncesine bir hafta öncesine göre değil artık bir gün öncesine hatta saatlik değişmeye başladı. Piyasalarda korkunç bir kontrolsüzlük var. 2020 yılında Aralık ayında 140-150 TL olan 50 kg’lık ekmeklik unun bugün itibariyle 300 lirayı geçmiş olması 90 liralık mayanın 160 liraya, kabuğun tonunun 600 liradan 1300 liraya yükselmesi, akaryakıtta ve dövizde durdurulamayan artışlar vatandaşın en temel tüketim maddesi olan ekmeğe çok olumsuz yansımaktadır. Neticede esnaf odaları bir düzenleme yapmak mecburiyetinde kalınca fatura ise oda yöneticilerine çıkarılmaktadır. Sonuçta hem vatandaşa hem esnafa yazık olmaktadır. Un fiyatları iki katına çıkmış, bu durum iktidarı ile muhalefeti ile hiç kimsenin umurunda değil hiç kimse piyasalardaki istikrarsız duruma müdahale etmiyor. Tüm temel gıda maddelerinde büyük oranda artışlar devam etmekte neticede piyasadaki ateş sadece esnaf ve vatandaşı yakmaz, siyaseti de daha olumsuz etkiler. Esnaf çaresiz vatandaş çaresiz, siyasiler her şeyi Sayın Cumhurbaşkanından bekliyor. Peki bu genel müdürler, bu bakanlar, bu danışmanlar ordusu bu parti yöneticileri ne iş yapıyor? Ülkemizi dışta düşman içte hainlerin şerrinden korumak hepimizin ortak görevi olduğu bir devrede vatandaşın temel gıda maddesi olan unun çuvalına bir günde 50 TL zam yapanlar ve diğer mamullere yağmur gibi piyasa şartlarının çok üzerinde zam yapanlar vurgun yaparken, tedbir alması gerekenler nerelerdeler? Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyoruz. Esnaf camiası olarak her zaman her şartta sizinle beraber olduk sizinle beraber saf tuttuk ama maalesef bugün yaşanan durumları aylar öncesi Ankara’ya ulaştırmak sıkıntılarını dile getirmek için bakanlıklardan randevu taleplerimize olumlu yanıt verilmeyerek, Bakanlarla vatandaş ve kurumlar arasına bürokratlarınız adeta Berlin duvarı örmüştür. Yaşanan ve gelinen bu noktada bürokratların Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgileri doğru olarak aktarıldığına inanmıyoruz. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımıza bu bilgiler zamanında aktarılmış olsaydı bu günkü kaos ortamı ve fiyat istikrarsızlığı ortaya çıkmazdı.
Sayın Cumhurbaşkanım bu ateşi bir an önce müdahale ederek durdurunuz. Vatanı ve milleti için her fedakarlığa razı olan insanlarımızın esnafı ile vatandaşı ile durumu gerçekten çok kötü.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL