Güncel

Başkan Kara; “Bu Olumsuz Gidişatı Durdurarak Halka Nefes Aldırınız”

Başkan Kara; “Döviz kurundaki düşüşün fiyatlara da indirim olarak yansıması yönündeki çabalarımızın dikkate alınmaması aksine indirim beklerken peçeteden, suya, zeytinden, peynire hemen hemen tüm ürünlere tekrar %15-20 zam yapılması düşündürücüdür.”

Başkan Kara; “Bu Olumsuz Gidişatı Durdurarak Halka Nefes Aldırınız”

Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı ALİ KARA, döviz kurunda düşüş olmasına rağmen hemen hemen tüm ürünlere tekrar zam yapılmasına tepki gösterdi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kara; Pandemi sonrası ortaya çıkan sıkıntılar tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizi de çok olumsuz şekilde etkilemiştir. Bir taraftan enerji fiyatlarında diğer yanda gıda ve inşaat sektörü ve diğer dallarda iğneden ipliğe yapılan sıra dışı zamlarda dolardaki kur artışı sonrası artarak devam eden fahiş zamlar eklenince ekonomi ister istemez tüm ülkenin ana gündemini işgal eder hale gelmiştir. Girdi maliyetlerinin dövizle belirlendiği sektörlerde kur yukarı giderken yapılan yukarı yönlü fiyat hareketlerinin kurun şok düşüşü ile birlikte aynı hızla olmasa bile aşağı yönlü görünür şekilde fiyatların düşmesi gerekir. Son bir hafta içinde doların hızlı düşüşü sonrasında beklenen indirimlerin halen yapılmamış olması zamlarda dövizin gerçekten abartılı bahaneler olduğunu gözlemlemekteyiz. Döviz kurundaki düşüşün fiyatlara da indirim olarak yansıması yönündeki çabalarımızın dikkate alınmaması aksine indirim beklerken peçeteden, suya, zeytinden, peynire hemen hemen tüm ürünlere tekrar %15-20 zam yapılması düşündürücüdür.” ifadelerini kullandı.
Enflasyonu artırıp piyasalardaki güveni azaltan fırsatçılar için gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini dile getiren Başkan Kara;
“Enflasyonu artırıp piyasalardaki güveni azaltan fırsatçılar için gerekli önlemler zaman kaybedilmeden alınmalı şuan denetimler yapılıyor fakat cezalar caydırıcı değil çünkü o cezaları bu tefeci zihniyet birkaç günlük ciroları ile hemen ödeyebiliyor ve vatandaşların canlarını yakmayı fütursuzca sürdürüyorlar. Artık bu gidişe dur deme zamanı gelmiş ve geçmektedir. Devletimiz böyle zor bir zamanda milli birlik ve beraberlik içinde krizden kurtulmak için çaba sarf ederken servete servet katarak haksız kazanç elde eden millet soyguncularına karşı kesin kararlar almalıdır. Bu vurgun düzeninin son bulması için acil önerilerimiz sırası ile;
1-Kanunda süratle değişiklik yapılarak cezaları caydırıcı olacak şekilde çok ağırlaştırmalı.
2-Mevcut durumda denetim mekanizmasının yetersizliği nedeniyle kanuni bir düzenleme ile fahri bir denetimcilik sistemi gerçekleştirilmeli.
3-Vatandaşlarımıza çağırımız ise halkı canından bezdiren gıda baronlarının marketlerinin boykot ederek halkın tavrını ortaya koymaları.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulanan partilere ve vekillere çağrımız halkın size en çok ihtiyacı olduğu bu devrede fırsatçılara karşı birlik olarak iktidar muhalefet demeden halkın yararına olacak kanuni düzenlemeleri hemen yapın ki bu olumsuz gidişatı durdurarak halka nefes aldırınız.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL