Siyaset Yerel

Başkan Eroğlu; “Sizin Giresun’a yapacağınız en iyi hizmet istifa etmektir”

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, Giresun Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesini eleştirdi.

Başkan Eroğlu; “Sizin  Giresun’a yapacağınız en iyi hizmet istifa etmektir”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu; “Belediye bütçesi meclis tarafından yani meclisin AKP’li üyeleri tarafından kabul edildi. Kabul edilen bütçeye göre Giresun’un toplam bütçesi 750 milyon TL olarak bağlandı.
Tabii ki 750 Milyon Giresun gibi bir ile hiçbir şekilde yetmez, bu belediyenin beceriksizliğini göstermektedir. Bu bütçeyle Giresun’a hiçbir şey yapılamayacağı açıktır.
Kalem kalem incelersek personel giderleri 85 Milyon, SGK pirimi 12.500.000 temsil masrafları 25 Milyon hane halkı ve yardım kurumlarına 13 Milyon, yolluk ve görev giderleri 5,5 Milyon toplam 141 milyon.
55 milyon açık ve faiz giderleri 28 milyon eşittir 224 milyon. Geriye 526 milyon kalan da hizmet alımı ama ne kadarı kalıcı yatırım olacak nereye ne yapılabilecek meçhul. Gider makam aracı kiralarlar o kadar. Küçücük bir şehirde araba nedir? Yürüyerek gezin şehrin sorunlarını görün.
Hâlbuki şu 55 milyon açığı tasarruf ederek yapmayabilirlerdi kötü yönetim sonucu bu açıklar özel bankalardan kredi alarak devam edecek ve bu sene 28 milyon olan faiz gideri sonraki sene 50 milyon olacak. Temsil masrafları nedir bundan tasarruf edip masraflarınızı cebinizden karşılayın. Bu milleti de su zammına mecbur etmeyin. Su zammı buna ne kadar çare olacak.
Bu zamana kadar kaç milyon TL’lik arsa sattın bunu da düşünürsen belediyemizi batırmışsınız.
Sizin Giresun’a yapacağınız en iyi hizmet istifa etmektir.” İfadelerini kullandı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL