Ekonomi Güncel Siyaset

Başkan Eroğlu; “Mücadeleye Devam Edeceğiz”

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir EROĞLU elektrik ve akaryakıta yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Eroğlu; “Mücadeleye Devam Edeceğiz”

Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada; “Hükümet, temel gıdada yaptığı KDV indirimini olumlu bulduğunu ancak bunun karşılığında bütçe de gerçekleşmeyen 50 milyar dolarlık geliri nereden karşılayacağını belirtmemiştir. Bunu da para basarak karşılıksız tasarruf etmeden gerçekleştirirse yeniden enflasyon olarak bize dönecektir, bu 50 milyar $’ı mutlak surette hükümetin bütçesinden tasarruf etmesi gerekmektedir.” dedi.

Elektrik ve akaryakıt fiyatlarında da ÖTV ve KDV indirimi sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini açıklayan Başkan Eroğlu, 22 Şubat Salı günü Şebinkarahisar’da saat 13:30’da yeniden basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Elektriğe niye fahiş zam yapıldığını açıklayacağını belirten Başkan Eroğlu, bütün vatandaşları basın açıklamasına davet ettiklerini belirtti. Bütün siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerini de Çağıran Başkan Eroğlu, fahiş zam yapılan elektrik ve bir yılda 84 kere zam yapılan akaryakıtta ÖTV ve KDV İndirimi istediklerini ve zamların makul seviyeye çekilmesini istediklerini söyledi.

Dereli Able Şebinkarahisar yolunun da yıllardır kangren yaraya dönüştüğünü savunan Başkan Eroğlu; “Bu konuyu da sürekli Giresun gündeminde tutmaya devam edeceğiz. Eğribel Tüneli için emeği geçenlerden Allah razı olsun diyoruz ama Ovit 15,5 km uzunluğunda çift tüplü tünel yapıldığını ayrıca ovite çıkana kadar 5-6 tane çift tüplü tünel olduğunu Mesudiye yolunda ise 15-20 tane tünel yapıldığını belirten Eroğlu, bir an evvel diğer tüp de açılması gerektiğini Şebinkarahisar‘ın 83 km ile E23 Erzincan karayoluna bağlandığını ve E23 Erzincan karayoluna 23 km mesafede akıncılara bağlayan yolun da yapılması gerektiğini söyledi. Bu yol Şebinkarahisar’ın değil Giresun’un yoludur açıldığında Giresun limanı Karadeniz’in en işlek limanı olacaktır” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL