Siyaset Yerel

Başkan Eroğlu; “Makam Biter Hizmet Aşkı Bitmez!”

Giresun’da İYİ Parti’nin 3. Olağan İl Kongresi yapıldı. Kongrede konuşan İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu vatandaşlara seslendi. İl başkanlığına aday olmadığını belirten Eroğlu önümüzdeki genel seçimler için müjdeyi vererek milletvekili aday adayı olacağını söyledi.

Başkan Eroğlu; “Makam Biter Hizmet Aşkı Bitmez!”

Kongrede konuşma yapan Eroğlu, hem yerel ve ülke gündeme ilişkin geçmişten örnekler vererek Türkiye’nin gidişatını eleştirdi hem de milletvekilliği aday adaylığı için çalışmalara başlayacağının müjdesini verdi. Başkan Eroğlu konuşmasında il başkanlığı için aday olmadığını ifade ederek şunları söyledi:
“Partimizin kurulduğu günden bugüne kadar siz değerli dava arkadaşlarımla uzun, çileli fakat bir o kadar da onur ve şeref duyduğum bir yolu beraber kat etmenin mutluluğunu yaşadım. Beraber üzüldük beraber sevindik, bize yönlendirilen ağır eleştiri ve ithamlara beraber göğüs gerdik, varlığı ve yokluğu beraber hissettik, iktidarın baskılarına rağmen birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve dava arkadaşlığımızı korumasını bildik. İktidarın gücü karşısında geri çekilmemizi, durmamızı isteyenlere, başaramazsınız diyenlere emeğimizi ve gayretimizi ortaya koyarak hep beraber cevap verdik. Belki üzüldük, yorulduk. Fakat bir an bile yeise düşmeden kararlılıkla yolumuza devam ettik. Bize şans tanımayanlara partimizi büyüterek en anlamlı cevabı verdik, İYİ PARTİ’yi %26,5 la ilimizin ikinci büyük partisi durumuna getirdik. Giresun, Türkiye çapında İYİ PARTİ’nin en hızlı büyüdüğü 4. İl oldu.

Değerli dava arkadaşlarım; Bu topraklarda var olmak, güç ister, kararlılık ister, birlik ister, liyakat ister, bilgi ister, hepsinden önemlisi Türk milletine karşı devasa bir sevgi ister, kardeşlik ister. Bu milleti canından aziz bilen bizler siyasetimizi bu şuur üzerine inşa ettik. 20 yılı aşkın süredir Milletimizin idaresinde bulunan iktidar bilerek veya bilmeyerek bu şuuru törpüledi, birlik ruhunu yaraladı, değerlerimizi örseledi, bizi biz yapan, güçlü kılan ne varsa tartışmaya açtı. Siyasi gücünü korumak ve iktidarda kalmak için her türlü kirli yöntemi fütursuzca hayata geçirmekte bir beis görmedi. Elinde bulundurduğu devasa propaganda malzemeleri ile yanlışlarına rağmen, iktidarda kalmaya muvaffak oldu. Onlarca televizyon, gazete ve yüzlerce sözde aydın, devletin imkânlarını da kullanarak iktidarın yanlışlarını algı yönetimi ile örttü, gizledi. Türk siyasi hayatına utanç sahneleri olarak geçecek mahiyette onlarca yanlış politika bu yolla Türk milletinin idrakinden kaçırıldı. Uyarılarımıza rağmen, inatla uyguladığı yanlış politikaların siyasi sonuçlarından, ‘’yanlış yaptım Allah beni affetsin’’ diyerek sıyrılmayı başardı.

Değerli dava arkadaşlarım milletimize acı faturalar ödeten iktidarın uygulamalarını son nefesimize kadar hatırlatmaya devam edeceğiz. Biz, kendimize yapılan her haksızlığı milletimizin hatırına unutur, kan kusar kızılcık şerbeti içtik deriz. Fakat milletimize yapılan haksızlıkların hiç birini unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü unutmak kabullenmektir, çünkü unutmak milletin geleceğini tehlikeye atmaktır. Çünkü Unutmak aynı şeyleri yeniden yaşamanın yolunu açmaktır.

Hatırlayın, Türk devletinin on binlerce insanımızın hayatına mal olan PKK ile beraber yürüttüğü AÇILIM politikalarını hatırlayın. PKKlı teröristlerin Mehmetçiğin korumasında otobüslerle Habur sınır kapısından zılgıtlarla sınırlarımızdan içeri girişini, Türkiye Cumhuriyeti savcılarının teröristlerin ayağına götürüldüğü o çadır mahkemelerini, şehirlerimizin göbeğine kazılan bomba çukurlarını, özerklik naraları atan teröristleri, Diyarbakır meydanında, dönemin Başbakanının gözleri önünde terör örgütü lehinde atılan sloganları, açılan terör paçavralarını hatırlayın. Akıl adamlar ismiyle devlet kontrolünde terör aklayıcılığı yapan o adamları hatırlayın. Dünya tarihinin gördüğü en kanlı terör örgütüne güvenerek barışı sağlayabileceğine inanan iktidarın basiretsizliği, beceriksizliği ve şuursuzluğu şehirlerimizi savaş alanına çevirmişti.

Değerli dava arkadaşlarım, Türk Milletinin yetiştirdiği büyük devlet adamı Nizamül-mülk Siyaset Name adlı eserinde şöyle diyor: ‘’Bir devlet adamı işlerini istişare ile yürüterek hata yapmaktan uzak kalabilir. Eğer istişare yapmıyor ve sürekli hata yaparak halkın güvenliğini tehlikeye atıyorsa o kişinin devlet başkanlığı yapması caiz değildir.’’ Bu anlayış çerçevesinde sürekli hayati hatalar yaparak Türk milletinin geleceğini tehlikeye atan bu iktidarın görevine devam etmesi doğru değildir. Bunların 20 yıllık hatalarla dolu iktidarlarını sonlandırmak ve yerine liyakatli İYİ PARTİ kadrolarını getirmek bizim görevimizdir. Bu görevin ifası bizim milletimize olan borcumuzun gereğidir. Değerli dava arkadaşlarım, Bir İktidar düşünün ki, insanını unutmuş, işçisini unutmuş, emeklisini unutmuş, esnafını unutmuş, dar gelirlisini unutmuş, çiftçisini, üreticisini unutmuş, devletin bütün imkanlarını 5 li çeteye aktarmakla meşgul ve bu beşli çetenin zenginliğini milletin zenginliği sayıyor.
Bir iktidar düşünün ki, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapmış, kendisine yetki verip devleti yönetmekle görevlendiren Anadolu’nun mazlum halkını unutmuş, ihmal etmiş, onlar milleti unuta dursun, şimdi hesap zamanı geliyor, unuttukları milletin onları unutup sandığa gömeceği o gün geliyor. Türk Milliyetçilerinin, İYİ lerin iktidarı geliyor, Meral Akşener geliyor, İYİ PARTİ geliyor.

Biz 2017 yılında bir sefere çıktık. Çıkarken de; ‘sefer bizden zafer Allah’tandır’’ dedik. Seferiniz kutlu olsun değerli dava arkadaşlarım. Söylenecek söz çok, zaman az… Sabrınızı zorlamak, bilinenleri tekrar etmek istemiyorum. Zira Arife tarif gereksizdir. Sizler ülkemizin içinde bulunduğu şartları tahlil edip yola çıktınız. Çünkü siz bu necip milletin ÖZÜ, ÖZETİSİNİZ. Her biriniz, Vatan sevgisiyle dolusunuz. Bu milletin derdi ile dertlenmiş insanlarsınız. Ardınıza bakmadan, iktidarın gücünden korkmadan yola revan oldunuz, İYİ PARTİ saflarında emek verdiniz, yorulmadınız korkmadınız, bir an dahi tereddüt etmediniz, çünkü sizler İYİLER DEN OLMAYI, Cesurlardan olmayı tercih ettiniz. Ben de sizin içinizden çıkmış, sizin hassasiyetlerinizin aynısını taşıyan, sizin gibi inanan ve sizin gibi yaşayan bir kardeşiniz olarak çıktığınız bu seferde yanınızda sizinle kol kola, gönül gönüle olma bahtiyarlığını yaşadım.

Karadeniz’in incisi güzel Giresun’umuzda partimizin kuruluşundan bu güne kadar, Merkez ilçe başkanlığı ve İl başkanlığı görevlerini altı yıldır kesintisiz bir şekilde yürüttüm. Zor, çileli ve meşakkatli zamanlarımız oldu. Üzüntülerimizi ve sevinçlerimizi kardeşçe paylaştık. Birlikteyken sevinçlerimiz çoğaldı, Üzüntülerimiz azaldı. Birlikteliğimiz menfaat üzerine değil vatan sevgisi, millet sevgisi üzerine gerçekleşti. Altı uzun senenin her bir anı için hepinize büyük bir minnet ve şükran duyduğumu bilmenizi isterim. Sizinle yol yürümek muhteşem bir mutluluk ve büyük bir bahtiyarlıktı. Hepinize sonsuz şükranlarımı arz etmek isterim. Sağ olun var olun. Her makam geçici, her heves biticidir. Bitmeyen vatan sevgisi, kardeşlik ve yol arkadaşlığıdır.

Değerli dava arkadaşlarım, Genel Merkezimizin ‘’Milletvekili adayı olan il Başkanlarımızın yeniden il başkanlığına aday olmaması’’ kararı gereği olarak İl Başkanlığına aday olmadım. Allah nasip eder ve Genel Başkanımız tensip buyurursa Önümüzdeki seçimlerde Milletvekilliği için adayım. O sebeple yeniden İl başkanlığına aday olmadım. Aday olurum veya olamam hiç fark etmez. Çıktığım bu yolda sizinle beraber gücümün yettiğince birlikte olmaya devam edeceğimi bilmenizi isterim. Hangi arkadaşım il başkanı olursa olsun bir nefer gibi yanında olacağım, partimizin başarılı olması için nefesimin yettiğince koşmaya devam edeceğim. İnandığım bu kutlu yolda, siz dava arkadaşlarım ve dostlarımla dün olduğu gibi yarın da gönül ve eylem birliğine devam edeceğim. Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah Milletimizi ve devletimizi güçlü kılsın. Konuşmam içerisinde söylediğim her güzel söz davaya aittir, yanlış veya kastı aşan bir cümle varsa oda şahsıma aittir. Hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL