Ekonomi Genel Güncel

BAŞKAN EROĞLU “FİSKOBİRLİK İYİ YÖNETİLEMEMEKTEDİR VE YETERSİZDİR”

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu; “Giresun’un gündemi yeniden fiskobirlik oldu bu kez mobbing işten çıkarma gibi özel konular gündeme geldi. Halbuki Fiskobirlik de tartışılması gereken esas konu senede kaç bin ton fındık işlediği olmalı ne kadar ihracat yaptığı olmalı.” dedi.

BAŞKAN EROĞLU “FİSKOBİRLİK İYİ YÖNETİLEMEMEKTEDİR VE YETERSİZDİR”

Konu ile ilgili İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu tarafından yapılan açıklamada;

“Giresun’un gündemi yeniden FİSKOBİRLİK oldu bu kez mobbing işten çıkarma gibi özel konular gündeme geldi.

Halbuki FİSKOBİRLİK de tartışılması gereken esas konu senede kaç bin ton fındık işlediği olmalı ne kadar ihracat yaptığı olmalı, yine FİSKOBİRLİK de tartışılması gereken kaç tane arsa sattığı, daha arsa satacak mı ve merkez asfaltın kenarında şehrin içindeki arsaların tapularının ne olduğu inşaatının ihale edilip edilmediği gibi konular olmalı. FİSKOBİRLİK şehir içindeki 4.5 dönüm arsasının ruhsatını 3 Nisan 2019’da aldı. Arkadaki genel müdürlük binasının olduğu arsaya 30 ofisli iş merkezi, öndeki vatan bilgisayarın olduğu arsaya 60 dükkanlı alışveriş merkezi ve 36 apartman dairesi planlayıp ruhsat almıştır.

Ruhsatlar tamamen kanunsuz olarak 31 Mart‘ta CHP’nin belediyeyi kaybettiği ancak 4 Nisan’da AKP’nin aldığı arada yani 3 Nisan’da fen müdürü tarafından imzalanmıştır. Yani tamamen usulsüzdür. Ruhsatların denetim firması yoktur, ruhsatta plan proje yoktur, elektrik, demir projesi yoktur, belediye ruhsat harcı ödenmemiştir. Bütün bunlara rağmen ruhsat verilmiştir.

Verilen ruhsatların 1,5 sene içinde inşaata başlanması kanun emridir. Aradan iki seneye yakın süre geçtiği halde bir inşaata başlanmamıştır acaba ruhsat iptal edilmiş midir? Yoksa herhangi bir şahsa mı inşaat izni devredilmiştir?

Fakir fukara köylünün emekleri ile günlerce uğraşarak ürettiği fındığı ihracatçılar hazır olarak alıp karlarına bakmaktadır. TMO 3 Dolar 10 Cent’ten  aldığı fındığı 3 Dolar 10 Cent’ten ihracatçılara satmalı, aradaki farkı da üretici köylüye ödemelidir.

FİSKOBİRLİK benim gördüğüm kadarıyla yetersiz ve iyi yönetilememektedir çünkü FİSKOBİRLİK 800.000 tonluk dünya fındık piyasasının en büyük üreticisi Türkiye kuruluşu olarak senede 2000 ton fındık işlemektedir Şu anda FİSKOBİRLİK arsa satarak ayakta durmaktadır eğer arsa satarak ayakta duracaksa FİSKOBİRLİK’in şimdiden batıp arsaları zayi etmeden kooperatif dağıtılmalıdır hiç olmasa herkes ana parasını alır

FİSKOBİRLİK bu zamana kadar bankalardan ne kadar borç aldı?

Kesinlikle genel kurulda bu yönetim kurulu başkanı Sayın Lütfü Bayraktar’a arsa satış yetkisi verilmemelidir eğer bir arsa satmak gerekiyorsa gelip genel kurula izah etsin genel kurul karar versin.” ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR (1)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL