Siyaset Yerel

Başkan Eroğlu: “Fındık Üreticilerinin Her Zaman Yanındayız!”

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdülkadir Eroğlu, konuk olduğu programda yerel gündemle ilgili değerlendirmede bulundu. Giresun fındığının istenilen değeri bulamadığını ifade eden ve iktidarın politikalarını eleştiren Başkan Eroğlu, “Fındık üreticileri de tüketiciler de zor durumda” dedi.

Başkan Eroğlu: “Fındık Üreticilerinin Her Zaman Yanındayız!”

Başkan Eroğlu, katıldığı programda ülke gündemiyle ilgili samimi açıklamada bulundu. İktidarın fındık için daimi bir devlet politikası olmadığını belirten Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizde olduğu gibi Giresun’da da en büyük sorun ekonomik kriz. Giresun’da sanayi yok. Tek gelir fındık ve turizm. Hava koşulları kötü olunca Giresun’da fındığa geç başlandı. Genel Merkezimize göre fındığın bu seneki maliyeti 68 TL’ydi. Bizler fındığa 74 TL fiyat biçtik ama tabii ki hükümet her zamanki gibi dinlemedi. Şimdi ise piyasa 43 TL’yi gördü. Çünkü iktidar sabit bir politika izleyemiyor. Fındık pazara iniyor sonra ucuza satılıyor. İktidarın dediği havada kalıyor.

“YAPILACAKLAR BELLİ”

İktidar TMO’nun alım yerini arttırmalı. Üreticileri daha da mağdur etmemeli. Lisanslı depolar olmalı, fındık pazara inmemeli, piyasaya yeni oyuncular girmeli. Depolar daha da fazla olmalı çünkü Giresun’da 112000 ton üretim yapılıyor. Fındık için politika izlemeli. Fiskobirlik artık fındıkla ilgilenmekten çıktı. Buranın ıslah edilmesi lazım. Biz geçen toplantıya gittiğimizde yönetim kurulu başkan Lütfi Bayraktar konuşma yaptı. Konuşmasında Ayşe’den, Mehmet’ten, ondan, bundan bahsetti. Ben de bize bunlardan değil bilançodan bahset dediğimde bilanço beni ilgilendirmiyor ona muhasebeci baksın dedi. İşte biz bu yüzden kaybediyoruz. O yüzden iktidarın bu tür konularda dikkat etmesi gerekiyor. 2 çeşit fındık var. İktidar Düzce’deki fındık fabrikasına fındık yağı teşviki vermiş oradaki fındıkta yağ olmaz. Giresun fındığında yağ olur. Yönetmelikte fındık dikiminin olmadığı illere de teşvik veriliyor

“BU ÇİLE BİZİMLE BİTECEK”

Giresun fındığını kalitesizliğe, kapitalizme yenik düşürmemek gerekiyor. İşçi çalıştıran yerler kâr elde etmiyor, makineler pahalı geliyor. Fındık hiçbir gideri olmadan en çok kazanç getiren üründür. Ama iktidar kıymetini bilmiyor, keyfe keder politikalarla hem üreticiyi hem de tüketiciyi zarara uğratıyor. Fakat iktidar olduğumuz ilk an bu çile bitecek. Giresun da, 81 il de refaha bizlerle kavuşacak.“ şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL