Güncel Yerel

Başkan Eroğlu; “Bayramı Zehir Ettiniz!”

İYİ Parti İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, bayram öncesi akaryakıt zamlarına tepki gösterdi.

Başkan Eroğlu; “Bayramı Zehir Ettiniz!”

Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada; “Dünyada akaryakıt fiyatları azalırken ne yazıkki ülkemizde 1,5 TL zam yapıldı. Millete Bayramı zehir etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Tam da bayram tatili öncesi akaryakıta zam doğru olmamıştır” dedi.

Ekonominin temel girdileri olan akaryakıt, elektrik, doğalgaza yapılan fiyat artışının doğal olarak üretimi daraltacağını belirten Başkan Eroğlu; “Dolayısıyla ekonomide üretimin artması için en temel kural  girdilerin ucuz olması lazımdır. Akaryakıt, elektrik ve doğalgazdaki katma değer vergileri ile diğer ek vergilerin azaltılıp kaldırılması lazımdır” ifadelerine yer verdi.

Eroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; “Türkiye ekonomisinde en büyük sorun üretimin daralmasıdır. Akaryakıtın ucuz olması üretimi teşvik edeceği gibi turizmi de artıracaktır. Mutlak surette akaryakıt ve elektrikteki vergilerde indirime gidilmeli ve bu ürünlerin fiyatları düşürülmelidir.

Bu vesileyle bütün hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutlar inşallah daha iyi ekonomide daha iyi bir Türkiye’de yeni bayramlar diliyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL