Siyaset

BAŞKAN ÇELİK;“NE OLUYOR HER YERDE YANGIN VAR ?”

İYİ Parti Bulancak İlçe Başkanı Nesim Çelik; “İğneden ipliğe her şeye zam var, yalnız artmayan sadece üreticinin fındığı, piyasada açıklanan taban fiyat seviyesine bile hala ulaşamadı.” dedi. Ülkede ekonomik gidişatın..

BAŞKAN ÇELİK;“NE OLUYOR HER YERDE YANGIN VAR ?”

İYİ Parti Bulancak İlçe Başkanı Nesim Çelik; “İğneden ipliğe her şeye zam var, yalnız artmayan sadece üreticinin fındığı, piyasada açıklanan taban fiyat seviyesine bile hala ulaşamadı.” dedi.
Ülkede ekonomik gidişatın iyi olmadığını vurgulayan Başkan Çelik; “ Ülkemizde ekonominin gidişatının iyi olmadığını, gerçek anlamda ifade etmek gerekirse mutfaklarda yangın var. İğneden ipliğe her şeye zam var, petrol zammını takip etmek mümkün değil. Bulancak’ta sadece ekmek fiyatı artmadı gibi düşünülebilir ama gerçek öğle değil fiyat artmadı gramı 300 gramda 250 grama düştü. Yeni bir fiyat ayarlaması akşama sabaha gelebilir çünkü un fiyatı her gün artıyor. Yalnız artmayan sadece üreticinin fındığı, piyasada açıklanan taban fiyat seviyesine bile hala ulaşamadı. Türk lirası olağanüstü değer kaybediyor. Fakat, çözüm üretecek organ yok. Normalde Merkez Bankasının fiyat istikrarı ile uğraşması gerekirken, Merkez Bankası işlevini bırakmış, Türk lirasının değer kaybetmesi ve dövizin yükselmesine seyirci olarak bakan bir kurum. Fiyat istikrarı konusunda yasal olarak yetkilendirilen bir kurum nasıl olur da sadece seyirci pozisyonda kalır? Müdahale edemiyor, müdahale araçları yok. Rezervi yok. 128 milyar doları buharlaştırdılar. Nereye gitti hala belli değil. Net rezervi eksi 35 milyar dolar. İhracat yapacağız, ihracattan sonra Merkez Bankasının rezervi artacak, cari fazla vereceğiz, ekonomiyi düzelteceğiz.’ ifadeleri tamamen akıl dışı.” ifadelerini kullandı.
Konu ile ilgili açıklamalarını sürdüren İYİ Parti Bulancak İlçe Başkanı Nesim Çelik; “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar vatandaşlarımızı etkiliyor. Bu Partili Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ülkemizi uçuracaktı, tam tersine yere çaktığını, fakirlik, yoksulluk anlamında büyük bir ekonomik problemle karşı karşıya bıraktığını her kes görmektedir. Bir kişinin kararına, hislerine, duygularına, bilgisine, görgüsü-ne bağlı bir hükumet sisteminin Ülkemizi getirdiği nokta ortada. Artık inatlaşmayı bırakın Milletimiz sizlerden çare ve çözüm beklemektedir. Bu yangına bir dur demelisiniz. Doların 11 lirayı aştığı memleketimizde, Dolarla maaş almıyorum. Bana ne?’ diyebilen 5 ve 10 maaşlı saray danışmanlarına söyleyecek sözümüz yok. Ama bu durumun her kesimi ağır bir şekilde etkilediğini görmelisiniz. Ben ekonomistim, ben ekonominin kitabını yazdım demeniz karın doyurmuyor. Vatandaşların kaynamayan kazanları sizden çözüm beklemektedir. Yapamıyorsanız, getirin seçimi vatandaş kendi problemini sizi göndererek çözsün.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL