Güncel

Başkan Çelik; “Bir Siyasi Parti Liderine Çiçek Vermek Ne Zamandır Suç Oldu?”

İYİ Parti Bulancak İlçe Başkanı Nesim Çelik, Piraziz Meslek Lisesi Muhasebe Öğretmeni Mustafa DİZDAR’ın uğradığı haksızlığa karşı tepkisini dile getirdi.

Başkan Çelik; “Bir Siyasi Parti Liderine Çiçek Vermek Ne Zamandır Suç Oldu?”

Konu ile ilgili basın açıklamasında bulunan Başkan Çelik; “Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in ilimize 20 Temmuz ziyareti sırasında Bulancak İlçesi’nde gerçekleşmiş bu olayda, Genel Başkanımıza esnaf ziyareti sırasında bir buket çiçek verilmiş ve bu görüntüleri bir başkası sosyal medyada yayınlamıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü burada bir suç oluştuğuna kanaat getirmiş, ceza olarak maaşının yarısına el koymuş ve Güce İlçesi Anadolu Çok Programlı Lisesi’ne göndermiş yani sürmüştür. Bu vahim olay Ulusal basınımıza da yansımış olup büyük bir infial yaratmış, milletimizin de vicdanında büyük yara açmıştır.

Şimdi soruyoruz: Bir siyasi parti liderine çiçek vermek ne zamandır suç oldu? Devlet devletin memurunu hangi yasaya göre mağdur ediyor? Bugünün çocuklarını-gençlerini yarının toplumunda söz sahibi olacak insanları eğittiği için en büyük önemi haiz meslek grubu olan öğretmenimizin insanlar arasında hoşgörü, iyilik ve iyi iletişimi teşvik eden çiçek vermek gibi güzel bir davranışı sergilemesinde ne gibi bir mahsur, ne gibi bir yasadışı durum vardır? Anlamak mümkün değil…

Ayrıca Mustafa DİZDAR Öğretmenimiz Bulancak ve Piraziz İlçelerimizde pek çok projelere katkı vermiş birisidir. Kendi ifadelerinde belirttiği üzere 21 tanesi Fındık İşleme Tesislerine ait olmak üzere TÜBİTAK ve DOKAP Destekli Tarım ve Fındık İşleme Tesisleri alanında çok sayıda onaylanmış projeleri vardır.

Bölgemizin yerel bazda kalkınmasına da katkıları ortada olan öğretmenimiz adeta cezalandırılmıştır. Muhalefet Partisi liderine çiçek verdi diye İl Milli Eğitim Müdürlüğü siyasi faaliyetten soruşturma açmış ve resmen cezalandırılarak sürmüştür.

İlk kez böyle bir suç icadı da AKP’ye nasip olmuştur. Peki, AKP iktidarında devletin her kesiminden, memurlar, işçiler, öğrenciler miting alanlarına doldurulmuyor mu? Orada siyasi faaliyet olmuyor mu? Bu uygulamalar yasal mı? Kaldı ki burada esnaf ziyareti var ve orada bir çiçek veriliyor. Bu cezalandırma hukuksuzdur. Öğretmenimiz yasal yollardan hukuk mücadelesini başlatmıştır. Unutulmamalıdır ki Adalet herkese lazımdır.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL