Güncel Siyaset

Başkan Bektaşoğlu’ndan İlaç Zamlarına Tepki!

İYİ Parti Giresun İl Başkanı İsmail Bektaşoğlu, geçtiğimiz günlerde ilaç fiyatlarına gelen zamlara tepki gösterdi.

Başkan Bektaşoğlu’ndan İlaç Zamlarına Tepki!

Başkan Bektaşoğlu; “Gün geçmiyor ki zamsız bir sabaha uyanalım. Tepeden tırnağa her şeye gelen zamlar hayat pahalılığını dayanılmaz hale getirmiş durumda. Gelen bu zamlardan ise ilaçlar da nasibini almış oldu.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan kararla ilaca yüzde 30,5 oranında zam gelirken, yürürlüğe girmiş olan karara göre ilaç fiyatlandırılmasında kullanılan Euro değeri yüzde 30,5 oranında artırılarak 14,0387 TL olarak belirlendi. Saray rejiminin sözde ekonomistleri dolarla maaş almadığımızı hatırlatırken Euro ile ilaç aldığımızı gizleme gereğini duymadı.

Arka arkaya gelen zam fırtınası ile adeta halkı hiçe sayan Saray Rejimi ilaca yaptığı zam ile halkın sağlığını da yok saymaktadır.

Son zamanlarda büyük sorun teşkil eden ilaca erişim de çözüm bulmak bir kenara dursun, yapılan zamlarla bu sorun içerisinden çıkılamaz hale getirilmektedir. İlaç şirketleri kârları üzerine kâr katarken vatandaşlarımızın payına en temel ve yaşamsal ilaçlar için tonlarca para ödemek düşmektedir. Sosyal güvencesi olan vatandaşlarımız bile katılım paylarını karşılayamayarak tedavileri için reçete edilen ilaçlarını eczanelerden temin edememektedir. En acısı da eczanelerde çalışan sağlık emekçileri ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getiren saray, kendi sorumluluğunu ört pas etmeye çalışmaktadır. Kalıcı, kronik ve sürekli ilaç kullanması gereken vatandaşlarımızı, küçük yavrularımızın ailelerini sokak başlarında caddelerde ilaç giderleri için kampanyalar yapmaya zorlamaktadır.

Saray kronik hastalar, acil sağlık sorunları yaşayan vatandaşlar için sonu karanlık tehlikeli bir adım atmıştır. Bunun vebali ve sorumluluğu büyüktür olası yaşanacak can kayıplarından saray sorumludur! Vatandaşın sağlığını tehdit eden ilaç zamları der hal geri alınmalı. Yaratılan olumsuz ekonomik koşulların faturası vatandaşa kesilmemelidir.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL