Yerel

Başkan Bekir Bayram, Güven Tazeledi

Giresun Gazeteciler Derneği Genel Kurulu yapıldı. Yapılan kurulda mevcut Başkan Bekir Bayram, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Başkan Bekir Bayram, Güven Tazeledi

Dernek lokalinde gerçekleşen ve tek liste ile gidilen genel kurulun divan başkanlığını Mustafa Öztürk yaptı. 94 üyenin 48′ inin oy kullandığı genel kurulda, Başkanlığa Bekir Bayram, yönetim kurulu üyeliklerine Cavit Özdemir, Namık Baltaoğlu, İsmet Küçükbayrak ve Kamil İşcan yeniden seçildiler.
Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Yalçın Korkmaz, Yusuf Ziya Aksu ve Zafer Çamaltı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu delegeliklerine de Bekir Bayram, Ufuk Kekül, Mustafa Öztürk, Osman Kıroğlu, Ziya Gökçe ve Asım İnan getirildiler.
Kongrede bir konuşma yapan Başkan Bekir Bayram, katılımın yüksek olması nedeniyle üyelere ve konuklara teşekkür etti.
Başkan Bayram,” Derneğimiz 9 Nisan 1980 yılında kurulmuş olup bugün Giresun’un en önemli sivil toplum örgütleri arasında yer almaktadır Bu vesile ile derneğimizin kurucularına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet, aramızda olanlara da sağlık ömürler diliyorum. Halkın haber alma hürriyetinin işlerliği için basın ve ifade özgürlüğü temel gerekliliktir. Bu konuda halen mevzuatlar ve uygulamadan kaynaklanan sorunlar yaşanmaktadır. Gazetecilerin herhangi bir baskı ve müdahaleye maruz kalmadan kendini meşru bir şekilde ifade edebilme hakkının evrensel ölçülerde tanınması ve sorunsuz uygulanması gerekir. Toplumsal barış, hoşgörü uzlaşı, ifade ve basın özgürlüğünün sorun olmaktan çıkması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diler, hepinize saygılar sunarım” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL