Yerel

Başkan Bekdemir; “Giresun’da 200 Tane Araç Sahibi, Şoför Aileleri ve Liman Personeli Mağdur Edilmiştir”

Giresun S.S.61 Nolu Dam. Tas. Koop. Başkanı Ercan Bekdemir; “Giresunport limanında depoların yıkılması liman faaliyetlerini durdurmuş, bizi çalışamaz hale getirmiştir.” dedi.

Başkan Bekdemir; “Giresun’da 200 Tane Araç Sahibi, Şoför Aileleri ve Liman Personeli Mağdur Edilmiştir”

Giresun S.S.61 Nolu Dam. Tas. Koop. Başkanı Ercan Bekdemir, limandaki siloların yıkılmaması limanın işlevsiz hale gelmemesi ve faaliyetlerinin devam etmesi için destek beklediklerini dile getirdi.

“Giresun’da çalışan 200’e yakın kamyon ve tırcı esnafıyız. Dünya yaşanan salgın hastalıklar, ekonomik gelişmeler ve savaş hepimizi olumsuz etkilemektedir. Tüm bu olumsuz gelişmeler devam ederken üzerine Giresunport limanında depoların yıkılması liman faaliyetlerini durdurmuş bizi çalışamaz hale getirmiştir.” diyen Başkan Bekdemir;

“Bankalardan aldığımız kredileri ve SGK BAĞKUR primlerini ödeyemez hale geldik. Komşu illerden yük alarak nakliye yapmaya çalışıyoruz istediğimiz fiyatları almadığımız gibi her gün yükselen mazot fiyatları karşısında eziliyoruz ve zarar ediyoruz. Birçoğumuz araçlarını satılığa çıkardı ve satmak durumunda kaldı. Sadece 1 tır, araç sahibi ve şoförün ailesiyle birlikte en az 8 kişiye aş olmaktadır ekmek olmaktadır. Giresun’da 200 tane araç sahibi, şoför aileleri ve liman personeli mağdur edilmiştir.

Karadeniz sahilinde Giresun limanı komşu illerin ekonomik olarak önüne geçerek faaliyetlerini sürdürürken yeni depolama alanının yeri tespit edilmemişken ve yeni silolar yapılmadan, siloların yıkılması limanın işlevsiz hale gelmesi kimlerin ekmeğine yağ sürmüştür, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Giresun halkı ve esnafı olarak kaybediyoruz ve kaybetmeye devam ediyoruz. Şehrimizde istihdam alanı yok denecek kadar az hale gelmiştir. Bu şehir bizim sahip çıkmalıyız ve kalkınması için mücadele etmeliyiz.

Uzaktan yakından kim varsa herkesi limandaki siloların yıkılmaması limanın işlevsiz hale gelmemesi ve faaliyetlerinin devam etmesi için göreve davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, Giresun Valisi, Belediye Başkanı ve Milletvekillerinden, Giresun halkına ve batmakta olan nakliyeci esnafına sahip çıkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL