Güncel

Başkan Ayhan; “Asgari Ücretin Artması, Özel Sektöre Maliyet Demektir”

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve Giresun Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan AYHAN, asgari ücretin artmasıyla Küçük Esnaflar ile Özel Sektörün bu zamlardan nasıl olumsuz bir şekilde etkileneceğini dile getirdi.

Başkan Ayhan; “Asgari Ücretin Artması, Özel Sektöre Maliyet Demektir”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ayhan; “Asgari ücret açıklandı, Küçük Esnaf Sanatkar ile Özel Sektör bu zamların altından nasıl kalkacak, tabii ki kendi yaptığı ürettiği mal ve hizmetlere zam yaparak düzenini sağlamaya çalışacak ve zam oldukça işler düşecek, iş düşünce işçi çıkartmak zorunda kalacak ve istihdam kaybı olacak asgari ücretin maliyeti 1 kişi için 12.259,80TL esnaf sanatkarlar gelen bu zammı nasıl karşılayacak hiçbir devlet desteği yok, Sosyal Güvenlik Primi desteği yok, bunun yanında işverenin Bağ-Kur Primi de 3.450TL olmuş, Esnaf Sanatkarlar bunları kazanacak hayatını idame edecek gerçekten esnaf sanatkarın işi çok zor. Bunlarla da kalmayarak tüm cezalara %112 zam gelmiş, işyeri kiraları, elektrik, doğalgaz zamları cabası, gerçekten bu maliyetlerin altından kalkmak için cambaz olunmalıdır.

Artık bizim işyerlerimizi alın bizi asgari ücretle işe alın diye esnaf sanatkarlar, biz oda başkanlarına sitem ediyor. Bizim haklarımızı savunmuyorsunuz diyerek bizlere tepki gösteriyor, esnaf ve sanatkarların bir sendikası olmadığından odalarını ve üst birliklerini kendi hak ve hukukunu korumasını bekliyor. Bizde buradan duyun bu esnaf ve sanatkarların sesini diyoruz. Asgari ücretin artması devletin kasasına daha çok Sosyal Güvenlik Pirimi yatması, vergi geliri sağlanması bütçe açığının kapanması demek, esnaf ve sanatkara özel sektöre maliyet demektir.” dedi.

Haber Merkezi

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL