Köşe Yazısı

BASIN..

İYİ Haftalar… Günümüzde basın özgürlüğü konusunda en zor günlerini yaşayan Türkiye’de gazetecilerin 60 yılı aşkın süredir var olan “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” kutlanıyor. Türk basın tarihine ‘Dokuz patron olayı’..

BASIN..

İYİ Haftalar…

Günümüzde basın özgürlüğü konusunda en zor günlerini yaşayan Türkiye’de gazetecilerin 60 yılı aşkın süredir var olan “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” kutlanıyor. Türk basın tarihine ‘Dokuz patron olayı’ olarak geçen ve gazetecilerin haklarının ilk kez yasal güvence altına alındığı 10 Ocak 1961 tarihi önem taşıyor. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri en doğru ve objektif şekilde vatandaşlara ulaşmasını sağlayan gazetecilik mesleği son dönemde iktidar tarafından da sıkça zor durumda bırakılmasına rağmen uzun yıllardır ayakta kalmayı başarıyor. Kamuoyunu bilgilendirmek adına tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı olarak önemli bir mesleği icra eden biz çalışan gazeteciler, zor bir görevi yerine getirmekteyiz. Teknolojinin kullanım alanının genişlemesi, gazetecilik, internet haberciliği, televizyon ve radyo yayıncılığının geçmiş yıllara göre daha da yaygınlaşması ile birlikte biz basın çalışanlarının yaptığı paylaşımlar, kamuoyunda kısa sürede karşılık bulmaktadır. Çalışan gazeteciler olarak günümüze kadar başarı ile yerine getirdiğimiz bu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılık, kararlılık ve heyecanla yerine getireceğimize yürekten inanıyorum. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren ve toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren tüm değerli basın mensuplarımızın 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

 

Vatandaş Cumhurbaşkanlığı seçim tarihini bekliyor. Peki, seçim olduktan sonra neler olacak? İşte en çok merak edilen bu. Atasözü var “Ekmeden, Biçemezsin” biz Borçtan başka bir şey ekmedik bu da borçların biçeceği demek oluyor. Altılı masayı dağıtmak için var güçle çalışılıyor Dağılırda-Dağılmaz da liderlere bağlı. Bir gerçek var ki EKONOMİ çok kötüye süratli bir şekilde gidiyor.

 

Salgın şeklinde grip, Bronşit ve Zatürre var. Mümkün olduğu kadar kalabalık yerlere girmeyelim ve Maske kullanalım.

 

SAYGILARIMLA

Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim

SAVAŞ’ımın yokluğunun 4290’ıncı Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL