Köşe Yazısı

BASIN ÖZGÜR MÜ??

İYİ Haftalar… 24 Temmuz 1908 basında sansüre son verildiği, sansür memurlarının gazetelere sokulmadığı ve gazetelerin özgürlüğünü ilan ettiği gündür. 24 Temmuz, bu nedenle basında sansürün kaldırılması ve basın bayramı olarak..

BASIN ÖZGÜR MÜ??

İYİ Haftalar…

24 Temmuz 1908 basında sansüre son verildiği, sansür memurlarının gazetelere sokulmadığı ve gazetelerin özgürlüğünü ilan ettiği gündür. 24 Temmuz, bu nedenle basında sansürün kaldırılması ve basın bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Günümüzde ise bir “BAYRAM” dan söz etmek mümkün değildir. Bu nedenle 24 Temmuz’lar bayram olarak değil, “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNÜ” olarak anılmaya başlanmıştır. Günümüzde basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Maalesef Türkiye’de gazeteciler, baskı, sansür, gözaltılar ve tutuklamalarla karşı karşıya! Sansür, oto-sansür ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller her yıl biraz daha artıyor. Şeffaflık ve basın özgürlüğü çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Kamuoyunun gerçekleri öğrenme doğru haber alma hakkı olarak belirlenen basın özgürlüğü ise uluslararası ölçeklerde Türkiye’de yok sayılıyor. Son 23 yıldır bu çabaların sonucunda 12 bini aşkın gazeteci işsiz kalmış, yüzlerce yayın organı kapatılmış, bine yakın gazeteci de tutuklanmıştır. Cezaevinde hala 20 gazeteci bulunmaktadır.

Fındık sezonu geldi çattı, artık günler sayılıyor. Üretici fındık fiyatı konusunda tedirgin. Gelen zamlar dolayısıyla ürünlerine gübre ve ilaç atmakta zorluk yaşayan üretici, zararlarının karşılanması yönünde beklentiye girmiş durumda. Üst üste gelen fahiş zamlar karşısında fındık fiyatı, en az 4 dolar karşılığı olarak, 110 TL olarak açıklanmalıdır. Fındık, Giresun başta olmak üzere bölgemizin en önemli geçim kaynağı. Üretici nereden bakarsak bakalım zararlı. Bu mağduriyetin ortadan kalkması lazım. Fındık üreticisinin hakkı 4 doların altında olmamalı, üreticinin hakkı verilmeli.

Açıklanan fındık yevmiyesi, Patoz ve Bahçe altı temizleme Fiyatları Fındık 140 TL olsa bile kurtarmaz. Allah kolaylık versin.

Giresunspor’un sezon öncesi hazırlıkları Bolu’da devam ediyor. Teknik Direktör Mustafa Kaplan yönetiminde çalışmalarını sürdüren Yeşil-beyazlı ekip 31 Temmuz’da Bolu’daki çalışmalarını bitirip Giresun’a dönüş yapacak. Giresunspor, sezon açılışını evinde Bodrumspor ile yapacak. Takımımızı bu zorlu süreçte yalnız bırakmamalıyız. Zor bir sezon bizleri bekliyor.
Bulancakspor, bu sezon profesyonel lige çıkmak için transfer çalışmalarına başladı. İlk olarak mevcut Teknik Direktör Mustafa Adam ile yola devam kararı aldı. Sonrasında ise 34 yaşında ki tecrübeli Stoper Ömercan Aslan’ı kadrosuna kattığını duyurdu. Önümüzdeki günlerde yeni transfer haberlerini merakla bekliyor olacağız.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4486’ncı Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL