Köşe Yazısı

BANA BİR KELİME ÖĞRETENİN KULU KÖLESİ OLURUM..

İYİ Haftalar… Değinmek istediğim bir konu var, “EĞİTİM”. Son zamanlarda Afganistan’da yaşanan olayları görüyoruz. Taliban yönetimi bu sefer de kadınların eğitimine engel olma çabasına girdi. İkinci bir duyuruya kadar, ülkede..

BANA BİR KELİME ÖĞRETENİN KULU KÖLESİ OLURUM..

İYİ Haftalar…

Değinmek istediğim bir konu var, “EĞİTİM”. Son zamanlarda Afganistan’da yaşanan olayları görüyoruz. Taliban yönetimi bu sefer de kadınların eğitimine engel olma çabasına girdi. İkinci bir duyuruya kadar, ülkede kadınların üniversiteye girişlerini, aynı zamanda da kız çocuklarının okula gitmelerini yasakladı. Bu İslam’ın ruhuna aykırı bir karar. Eğitim, uluslararası düzeyde tanınan bir insan hakkıdır ve bir ülkenin gelişmesi, büyümesi ve istikrarı için esastır. Nasıl olurda bir yönetim biçimi buna engel olabilir. Ciddi yaptırımların uygulanması gerektiği bir karardır bu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, milyonlarca işçinin beklediği, asgari ücreti açıkladı. Buna göre 2023 yılında asgari ücret net 8506,80 TL oldu. Geçtiğimiz yıllara bakılırsa büyük bir zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca gerek görülürse ara bir zam yapılacağını da duyurdu. Ancak ülkenin ekonomik durumuna bakıldığında, gelen zamlarla birlikte alım gücü geçmiş yıllara göre düşmüş durumda. Belirlenen miktar hem işçi için hem de işveren için enflasyon %200’lere dayanmışken, hiç mutlu ve tatmin edici değil. Yine de tüm işçi ve işveren kesimine hayırlı olmasını dilerim.

Grip salgını ÇİN’de hastaneleri doldurdu tabii ki Covid-19 belirtileri çoğunlukta. Yurdumuzda da Grip ve Domuz gribi yoğunlaşacak artışta maske kullanılması gerektiği görünüyor.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu’nda Bitexen Giresunspor ile Teco Karacabey Belediyespor, karşılaşmasında yaşadığımız 5-0’lık mağlubiyet bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Bu hafta sonu Süper Lig başlıyor. Hatayspor’a konuk olacağız. Buradan puan veya puanlarla ayrılmamız gerek. İnşallah bu maçta yüzümüz güler. Giresunspor’a başarılar diliyorum.

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4272’inci Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL