eğitim Yerel

Aykut Gezmiş; “Özel Üniversite konusunda geliştirdiğimiz projeye Giresunlu yetkililer ilgisiz kaldı”

GİSİAD Başkanı Aykut Gezmiş yaptığı açıklamada, Özel Üniversite konusunda geliştirdikleri projeye Giresunlu yetkililerin ilgisiz kaldığını söyledi.

Aykut Gezmiş; “Özel Üniversite konusunda geliştirdiğimiz projeye Giresunlu yetkililer ilgisiz kaldı”

Gezmiş açıklamasının devamında; “GİSİAD olarak 3 yıl önce dile getirdiğimiz, Giresun’a Özel Üniversite yapılması yönündeki projemiz maalesef Giresunlu yetkililerce ilgi görmemiştir. Durum böyle iken Ordu Ticaret Odası’nın, bu projemizi gündemine alarak Ordu’ya Özel Üniversite yapılması konusunda harekete geçmiş olmasını takdirle karşılıyoruz. En az bin beş yüz kişiye nitelikli iş imkânı sağlayacak ve çevresine müthiş bir katma değer sağlayacak olan Özel Üniversite projesi; bir şehre yapılabilecek en değerli yatırımlardan biridir, adeta bacasız sanayidir. Özel Üniversite’yi sadece yaratacağı istihdam ve katma değerle değerlendirmek de doğru değildir. En az 10 bin civarında öğrencisiyle; barınma, yeme içme, alışveriş, seyahat gibi yan ticari kolları desteklemesi açısından da uzun vadede bulunduğu bölgenin ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bununla birlikte doğal güzelliğe sahip ve asayiş açısından en güvenli bölgelerden biri olan Karadeniz Bölgesi, Özel Üniversitelerin yaygınlaşması için en uygun coğrafyalardan biridir. Ayrıca gurbette okuyan öğrencilerimizin barınma sorunu had safhalara ulaşmışken, gençlerimiz barınma maliyetleri yüzünden okullarını bırakma noktasına gelmişken, öğrencilerimize ailesinin yanında ikamet ederken üniversite okuma fırsatı tanımak da önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.
3 yıl önce dile getirdiğimiz önerimizi tekrar hatırlatmak gerekirse kısaca şöyleydi: Aksu deresi deltasında bulunan 400 dönümlük dolgu alanının; 100 dönümlük kısmının “ÖZEL ÜNİVERSİTE ALANI” olarak imar planına işlenmesi sonrasında gerekli yasal düzenlemeler yapılarak, “özel üniversite yapılması şartıyla” ihale edilmesi ve istekli yatırımcılara 49 yıllığına tahsis edilmesiydi. Maalesef 3 yıldır konuyla ilgili tek bir adım dahi atılmamıştır. Şehrin nüfusunu artırmak için bilboardlara verilen; “ikametini Giresun’a al” kampanyalarına ilave olarak bu tür projelere de destek vermek şehri büyütecektir. Bu vesileyle komşumuz Ordu ilinde bu projeye sahip çıkan, yapılması için harekete geçme cesaretinde bulunan, şehrine sevdalı yöneticileri kutluyoruz. Darısı Giresun’un başına.” dedi

 

(Haber Merkezi)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL