Köşe Yazısı

ATATÜRK DİZİSİ

Dünya tarihi açısından bakıldığında, başta konunun uzmanları olmak üzere, taraflı tarafsız herkesçe, “Deha, Büyük adam, Lider” olarak anılmak kolay değildir. Dünya’da bunu en çok hak eden kişilerin başında gelir Mustafa..

ATATÜRK DİZİSİ

Dünya tarihi açısından bakıldığında, başta konunun uzmanları olmak üzere, taraflı tarafsız herkesçe, “Deha, Büyük adam, Lider” olarak anılmak kolay değildir. Dünya’da bunu en çok hak eden kişilerin başında gelir Mustafa Kemal Atatürk. Adeta bağımsızlığın sembolüdür O. Cesaretiyle zindanın demirlerini kıran, özgürlük savaşçılarının rol modelidir. Savaş meydanlarında esir aldığı komutanlara da insanlık dersi verebilecek kadar insani duygularla donanmış bir liderdir O. Türk ulusu olarak gurur duymamız gereken bir “Lider”e sahip olmanın haklı keyfini yaşıyoruz.
O, öldüğünde şöyle demişti İtalyan spiker: “Büyük İskender, Sezar, Napolyon, ayağa kalkın, büyüğünüz geliyor.”
Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz, 1997’de Küba’ya gittiğinde Havana’da Castro ile görüşmüştü. O görüşmede Küba lideri, Atatürk için: “O bir yıldızdı, kaydı ve ülkenize düştü.” demişti.
John F. KENNEDY (ABD Başkanı) ise: “Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır… Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye’nin doğması, yeni Türkiye’nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan ve o zamandan beri koruması, Atatürk’ün, Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye’de giriştiği derin ve geniş inkılaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.” diyordu.
Eleftherios Venizelos, Yunanistan Başbakanı, 1933’te: “Bir ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir… Bu olağanüstü işleri yapanlar, hiç kuşkusuz kelimenin tam anlamıyla büyük adam niteliğine hak kazanmışlardır. Ve bundan dolayı Türkiye övünebilir.” derken ona hayranlığını anlatıyordu.
Winston Churchill, İngiltere Başbakanı, 1938’de: “Savaşta Türkiye’yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Ulusu’nu yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de en büyük kayıptır. Her sınıf halkın O’nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahramana ve modern Türkiye’nin Ata’sına layık bir tezahürden başka bir şey değildir.” demişti.
Dijital yayın platformu Disney Plus ülkemizde yapılan Atatürk dizisini yayınlamaktan, yerel içerikleri kaldırma kararı aldıklarını gerekçe gösterip vaz geçtiğini duyurdu. Oysa, böylesine uyduruk bir gerekçe öne sürülmesinin ardında, Amerika’daki Ermeni Lobisi’nin olduğunu herkes biliyor.
Dünya, O’nu tanısın istemiyorlar. Oysa herkes tanıyor, biliyor O’nu. Birçok ülkede heykellerinin dikilmesi, okullara ve caddelere adının verilmesi boşuna değildir.
Disney Plus’un bu kararına gösterilen tepkiler elbette çok yerindedir ama maalesef azdır. Özellikle iktidar partisi yetkililerinin tepkisi ise sadece “mış gibi” yapmaktan öte geçmemiştir. Daha ileri gitmelerini beklemek garip olurdu zaten!..
Ne demişti AKP sözcüsü Ömer Çelik? “Ermeni lobisi hastalıklı bir nefret lobisine dönüştü.”
Bu sözün altına hepimiz imzamızı atarız. Ancak sayın Çelik’e bazı soruları da sormadan edemeyeceğim. İktidar döneminizde on bir tane stadyumdan Atatürk adının kaldırıp “Arena” yazılmasına neden ses çıkarmadınız? Hava limanlarından “Atatürk” adını siz kaldırmadınız mı? Ayasofya’nın açılışında sayın cumhurbaşkanının gözlerine bakarak Atatürk’e hain diyen Diyanet İşleri Başkanının sözlerini içinize nasıl sindirdiniz?
Sizden sonra Milli Bayramları unuttu bu millet. “İki Ayyaş” demenize ne demeli? Kurtuluş Savaşı için keşke Yunan galip gelseydi, diyen Fesli Kadir’e gösterdiğiniz saygıyı Atatürk’e göstermediğinizi cümle alem bilmiyor mu sanıyorsunuz? Şimdi sıkılmadan Disney Plus’u eleştirir gibi yapmak zorunda kaldığınızı Atatürk sevdalıları net olarak görüyor.
1915’te tarih sahnesine çıkan ve dünya tarihinin seyrini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk bizlere yazılacak o kadar çok kahramanlık senaryoları bıraktı ki! İsteseydiniz Kültür Bakanlığı aracılığıyla yüzlerce film yaptırır, okullarda da tüm öğrencilere izlettirirdiniz. Sizlerin öyle bir derdinizin olmadığını biz zaten biliyoruz. Bari “mış” gibi yapmayın.
Şunu unutmayın beyler: Bizler liderimize sahip çıkmazsak, kendilerini bir halt zanneden zavallılar, ortalıkta boş boş konuşmaya devam ederler.
Şunu herkes bilsin ki, tarihi yazanlar, her zaman ve daima silicilerden daha güçlüdürler…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL