Güncel

Askıda Gıda Kampanyası Ramazan’da da Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen afetzedeler için Giresun Valiliği öncülüğünde uygulamaya konulan “Askıda Gıda” kampanyası Ramazan’da da devam ediyor.

Askıda Gıda Kampanyası Ramazan’da da Devam Ediyor

Vali Enver Ünlü, Ramazan ayı dolayısıyla “Askıda Gıda” kampanyası ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından hemşehrilerimize bir kez daha destek çağrısında bulunarak “Haydi GİRESUN! En büyük iftar sofrasını gönüllerde kuralım! Mübarek Ramazan ayında da Valiliğimizle anlaşmalı marketlerden alacağınız ‘askıda’ ürünlerle deprem bölgesinden ilimize gelen kardeşlerimize destek olabilirsiniz.” ifadelerine yer verdi.

Kampanya kapsamında “ASKIDA GIDA HAYDİ GİRESUN! RAMAZAN’DA DA DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE DESTEK OL!” ile “ASKIDA GIDA DEPREMZEDE KARDEŞLERİNE DESTEK OL!” afişlerini gördüğünüz marketlerden Valiliğimize teslim edilmek üzere afişteki ürünlerden istediğiniz kadar satın alarak marketlerde (emanete) bırakabilirsiniz. Valiliğimiz ile anlaşması olan marketlerden satın aldığınız ürünler görevlilerimizce marketlerden teslim alınarak depremzede kardeşlerimize ulaştırılacaktır.

“Askıda Gıda” kampanyası kapsamında Valiliğimizle imzalanan protokol gereğince anlaşmalı iş yerlerinde, 15.02.2023 – 23.03.2023 tarihleri arasında toplam 197 bin 535 TL değerinde ayni yardım toplandı. Toplanan ayni yardımlar Valilik görevlilerince anlaşmalı marketlerden teslim alınarak hem ilimizde bulunan depremzede kardeşlerimize hem de deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmaya devam ediyor.

Vali Ünlü, kampanyaya ilgi gösteren hayırsever hemşehrilerimiz başta olmak üzere esnaflarımıza, aralıksız çalışan personelimize ve tüm emeği geçenlere de teşekkür etti.

Bilindiği üzere; 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası ülke genelinde olduğu gibi ilimizdeki vatandaşlarımız da yardımlar için seferber olmuştu.

İlk günden itibaren ilimizden nakdi ve ayni yardımlar hız kesmeden devam etmekle birlikte Vali Ünlü’nün çağrısı üzerine başlatılan “Askıda Gıda” kampanyası kapsamında da Giresun’da hizmet veren iş yerleriyle (TARIM KREDİ KOOPARATİF MARKETLERİ 6’sı ilçelerde olmak üzere 11 Şube, AFTA MARKET 1’i Bulancak ilçesinde olmak üzere 8 Şube, APAYDIN MARKET 1’i Bulancak ilçesinde olmak üzere 7 Şube, FİSKOMAR 8’i ilçelerde olmak üzere 18 Şubesi) Valilik arasında ‘Depremden Etkilenen İllerimizde Yaşayan Vatandaşlarımıza Yardım Amacıyla Askıda İhtiyaç Malzemesi Temini Protokolü’ imzalanmıştı.

“Askıda Gıda” kampanyasında imzalanan protokol altı ay süreyle geçerli olmakla birlikte; olağanüstü halde ve seferde, tabii afetlerde ve yangınlarda uğranılacak felaketi gidermek, dayanışma duygusunu geliştirmek, deprem bölgesindeki acil ihtiyaçları kısmen de olsa gidermek maksadıyla kurumlar arasında karşılıklı yardım ve iş birliğinin sağlanmasını amaçlamaktadır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL