Köşe Yazısı

Artık ŞİDDET SON BULSUN!

İYİ Haftalar… SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET ve ÖLÜM haberleri gündemimizden bir türlü düşmüyor… Ülkemizde sağlık ortamında şiddet, uzun yıllardır toplumsal bir sorun halini almış durumda. Sözlü hakaret ve tacizin yanı sıra..

Artık ŞİDDET SON BULSUN!

İYİ Haftalar…
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET ve ÖLÜM haberleri gündemimizden bir türlü düşmüyor… Ülkemizde sağlık ortamında şiddet, uzun yıllardır toplumsal bir sorun halini almış durumda. Sözlü hakaret ve tacizin yanı sıra silahla yaralamadan tutun da hekim ve sağlık çalışanları ölümlerine kadar uzanan bu üzücü haberler ne yazık ki basında sürekli yer buluyor. COVID-19 salgını ile mücadele ederken bile birçok sağlık kurumlarından hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri almaya devam ediyoruz. Hastaneler, acil servisler ve aile sağlığı merkezleri saldırgan insanların sağlık çalışanlarına korku saldığı ortamlara dönüştü. Sadece doktorlara değil hemşire, sağlık teknisyeni gibi çalışanların da başına gelenler korkutucu. Şiddet bir tek sağlık çalışanlarına karşı da değil! Kadınlara, çocuklara ve hayvanlara karşı uygulanan şiddet her yerde artık! Bu nedenle sorunun yapısal olduğu, sadece ceza artırımı ile ortadan kalkmayacağı bilinmelidir. Başta Hükümet ve Sağlık Bakanlığı olmak üze-re tüm yetkililerden yasa teklifi ile birlikte sonuç vere-
bilecek olan bir çözüm önerisini uygulamaya koyarak bu tarz şiddet olaylarının önüne geçilmesini temenni ediyorum. Artık ŞİDDET SON BULSUN!
Aşı olmamakta ısrar eden bir kesim var hepimiz biliyoruz, bilim gibi bir gerçeği ellerinin tersiyle bir yana itmelerini geçtim, vefat eden ve artan vaka sayılarını gördükçe de mi bir şeylere inanmıyorlar? AŞI’nın olumlu etkilerinden biri de yeni varyant Omicron’un etkilerini son derece azaltması ve hastalığın ayakta geçirilmesini sağlaması. Sırf bu yüzden bile kendimizi ve çevremizi düşünerek herkesi AŞI OLMAYA davet ediyorum. Hatırlatma dozlarımızı yaptırmayı da ihmal etmeyelim. Lütfen, MASKE- MESAFE ve TEMİZLİK kurallarına uyalım. AŞIMIZI OLALIM!
Giresunspor, Karadeniz derbisinde öne geçmesine rağmen sahadan 1-1 berabere ayrılarak hanesine bir puan daha yazdırdı. Lider Trabzonspor karşısında iyi bir mücadele vererek puan almasını bildi. Son dakikalarda Trabzonspor’un kazandığı penaltı sonrasında kalesinde devleşen Okan KOCUK’da beraberlikte büyük pay sahibi oldu. Maç esnasında 2 penaltı kurtararak derbiye damga vurdu. Bu hafta evimizde Alanyaspor’u ağırlayacağız. Alanyaspor karşısında da mutlak 3 puan almamız gerekiyor. Puan kaybetmeden yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Giresunspor’umuza Başarılar Dilerim.

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 3935’nci Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL