Siyaset

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Civelekoğlu’ndan, CHP’li Meclis Üyesi Dilli’ ye Cevap

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ekrem Civelekoğlu, CHP’li Meclis Üyesi Serdar Dilli’nin ‘Giresun esnafı belediye mağduru, belediyeden alacağını alamıyor, paraları pul oldu’ yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Civelekoğlu’ndan, CHP’li Meclis Üyesi Dilli’ ye Cevap

Başkan Ekrem Civelekoğlu, Giresun Belediyesi 550 milyon lira borcu bulunduğunu belirtti. Civelekoğlu, “Kendi dönemlerinde belediyenin tüm kaynaklarını tüketip, belediye emekçilerinin maaşlarını dahi ödeyemeyenlerin, şimdilerde kamuoyuna şirin görünme çabasına girdiğini görüyoruz” dedi.

Civelekoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: “Giresun Belediyesi’ni borç batağına sokup, iflasa sürükleyen siyasi anlayışın temsilcilerinin basına ve kamuoyuna yansıyan açıklamalarını ibretle takip ediyoruz. Öncelikle şunu herkes bilsin ki Giresun Belediyesi emin ellerdedir. Giresun Belediyesi 10 yıllık enkazın altından kurtulup, sözü verilen projeleri ve yatırımları bir bir hayata geçirmeye devam etmektedir. Giresun Belediyesi’ni devraldığımız günden bu yana 2 milyar TL’ den fazla yatırım yapılmıştır ve yeni projelerde hızla devam etmektedir. Bunun yanı sıra şu anda 750 milyonluk bütçeye karşılık 550 milyon civarında borç vardır. Ayrıca bütçede 1 milyara çıkarılmak üzeredir. Bizi eleştirenler döneminde 180 milyonluk bütçeye karşılık 300 milyon civarında borç vardı, bu borcun büyük çoğunluğu esnafaydı. Belediyenin tüm kaynakları tüketilmişti ve personel maaşları bile ödenemiyordu. Durum böyle iken Giresun halkına bıraktıkları tarihin en yüksek borç mirasını unutanların, 10 yıllık enkazı temizleyip belediyeyi yeniden ayağa kaldıranlara ve esnafa olan borç miktarını aşağıya çekenlere teşekkür edecekleri yerde, Giresun Belediyesi’nin yaptığı yatırımlardan ve Giresun halkına yapılan hizmetlerden rahatsızlık duymalarının takdirini kamuoyunun ve değerli halkımızın vicdanına bırakıyoruz”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL