Spor

A Milli Takım’ın İlk Turu Litvanya’da Oynanacak

Futsal A Milli Takımı’nın Dünya Kupası Elemeleri’ndeki rakipleri belli oldu.

A Milli Takım’ın İlk Turu Litvanya’da Oynanacak

Ay-yıldızlılar, D Grubu’nda İsrail, Litvanya ve Kuzey İrlanda ile eşleşti.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre ay-yıldızlılar, D Grubu’nda İsrail, Litvanya ve Kuzey İrlanda ile eşleşti. Ön eleme turu maçları, 4-13 Nisan 2022’de Litvanya’da oynanacak.

2024 FIFA Dünya Kupası Avrupa Ön Eleme Turu’nda gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan toplam 12 takım ana tura yükselecek. Avrupa elemelerine ana turdan direkt katılacak 24 takım ve ön eleme turundan yükselen 12 takım ile birlikte toplam 36 takım, 6 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak kura çekimi sonrası 3’lü 12 gruba ayrılacak.
Ana tur maçlarında gruplarını lider olarak tamamlayan 12 takım ve grupların ikinci sırada tamamlayan en iyi 4 takım olmak üzere toplam 16 takım direkt olarak elit tura yükselecek. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 8 takım, 10 Mart 2023 tarihinde yapılacak kura çekimi sonrası çift maç eleme usulüne göre karşılaşacak ve 4 takım daha elit tur bileti alacak.

Elit tur maçlarının kura çekimi 25 Ocak 2024 tarihinde yapılacak. Bu aşamada 20 takım 4’lü 5 gruba ayrılacak. Gruplarını lider tamamlayan 5 takım direkt olarak 2024 Dünya Kupası finallerine gitme hakkı kazanacak. Gruplarını ikinci olarak tamamlayan takımlar kura çekimi ile birbirleriyle eşleşecek ve çift maç eleme usulüne göre oynanacak maçlar sonunda 2 takım daha 2024 Dünya Kupası için vize alacak. 2024 FIFA Dünya Kupası’na Avrupa elemelerinden toplam 7 takım katılacak. Kupaya ev sahipliği yapacak ülke FIFA tarafında ilerleyen tarihlerde açıklanacak.

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL