Spor

A Mill Takım’ın Rakibi Portekiz Oldu

A Milli Takımın 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turundaki rakipleri belli oldu.

A Mill Takım’ın Rakibi Portekiz Oldu

C yolunda mücadele edecek olan Ay-Yıldızlılar, play-off turu yarı finalinde Portekiz ile eşleşti. Milliler, deplasmanda 24 Mart 2022’de oynayacağı maçta rakibini elerse Dünya Kupası’na katılabilmek için play-off finalinde İtalya-Kuzey Makedonya galibiyle 29 Mart 2022’de iç sahada karşı karşıya gelecek.
FIFA’nın İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan merkezinde çekilen play-off kura çekiminde Türkiye Futbol Federasyonu’nu Milli Takımlardan Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz temsil etti.

Yarı finaller: İtalya-Kuzey Makedonya, Portekiz-Türkiye

Final: Portekiz-Türkiye / İtalya-Kuzey Makedonya

Play-offlarda yarı final maçları 24 Mart 2022, final maçları ise 29 Mart 2022 tarihinde oynanacak. Katar’ın ev sahipliğini yapacağı 2022 FIFA Dünya Kupası finalleri, 21 Kasım 2022 ile 18 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Finallerin kura çekimi Nisan 2022’de çekilecek.

Avrupa Elemeleri’nde gruplarını ikinci sırada tamamlayan 10 takım ile 2020/21 UEFA Uluslar Ligi genel sıralamasında en üst sırada bulunan ve Dünya Kupası eleme gruplarında ilk ikiye giremeyen 2 ekibin katıldığı play-off aşamasında, ilk kez uygulanacak yeni formatla birlikte, takımların finallere gidebilmek için iki rakibini birden geçmesi gerekecek. Buna göre; kuraya katılan 12 takım 4’erli 3 play-off yoluna ayrılırken, tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak yarı final ve final maçlarının ardından play-off etabından toplam 3 Avrupa takımı daha Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası için final bileti almış olacak. 

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off kura çekimi sonrasında değerlendirmelerde bulundu.Kura çekimi törenine de katılan Alman Teknik adam, şunları söyledi: “C Yolu, kuranın en zor yoluydu. Kura çekimi, Dünya Kupası yolunda en güçlü iki rakibi karşımıza çıkardı. Göreve başladığımızdan beri hem takımımız hem teknik ve idari ekibimiz bir yükseliş sürecine girdi. Bu gördüklerimiz de play-off maçları öncesinde bize ümit veriyor. En büyük arzumuz Türkiye’de oynayacağımız ikinci karşılaşmayı görebilmek. Bu zorlu görevin bilincinde olacağız ve başarılı olmak için takım olarak var gücümüzle çalışacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL