Güncel

81 İlde Eş Zamanlı Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında, İçişleri Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde AFAD Başkanlığı koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı düzenlendi.

81 İlde Eş Zamanlı Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Bakan Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tatbikata Yenimahalle’deki Haydar Aliyev Ortaokulu’ndan katıldı.

Tatbikat sırasında öğrencilerin tahliye edilmesine eşlik ederek toplanma alanına geçen Bakan Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Özer, diğer illerde gerçekleştirilen tatbikatı okulun bahçesine kurulan ekranlardan izledi.

Tatbikatın ardından konuşan Bakan Soylu, Türkiye’nin afet bölgesi olduğunu söyledi. Son dönemlerde deprem ve diğer afetlerle karşı karşıya kalındığını belirten Bakan Soylu, 2019 ve 2020’nin afetlere hazırlık, 2021’in ise afet eğitim yılı ilan edildiğini, bu kapsamda 56 milyon kişiye ulaşıldığını bildirdi.

Okullarda yapılan tatbikatın afet eğitimlerinin tamamlayıcısı olduğunu dile getiren Bakan Soylu, afetlerde neler yapılacağının gelecek nesillere aktarılacağını anlattı. Afet tatbikat yılı ilan edilen 2022’de 54.302 tatbikat yapılacağını ifade eden Bakan Soylu, “Bu yıl sonuna doğru büyük Türkiye tatbikatı yapacağız.” dedi.

Tatbikata katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Bakan Soylu, geçen yıl yaklaşık 1 milyon öğretmenin afet eğitimi aldığını dile getirdi. Türkiye Afet Müdahale Planı içerisinde de öğretmenlerin önemli görevler üstelendiğine işaret etti.

Yaklaşık 14 Milyon Öğrenci Tatbikata Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Özer de, deprem tatbikatının yaklaşık 14 milyon öğrencinin ve 1 milyon öğretmenin katılımıyla ülke genelindeki tüm okullarda eş zamanlı yapıldığını belirtti. Daha sonra Bakan Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Özer, Afet Tatbikatları Protokolü’nü imzaladı.

 

 

Haber: Ayşenur AYDIN

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL