Köşe Yazısı

2023 YILI PLANINDA BÜTÇE AÇIĞI.!

İYİ Haftalar… Yapılan Resmi açıklamalarda 2023 Yılı Planlamasında “Dört Trilyon Dört Yüz Altmış Dokuz Bin” GİDER. Buna karşılık GELİR “Üç Trilyon Sekiz Yüz On Bin” GELİR Planlanıyor, yani AÇIK “Altı..

2023 YILI PLANINDA BÜTÇE AÇIĞI.!

İYİ Haftalar…

Yapılan Resmi açıklamalarda 2023 Yılı Planlamasında “Dört Trilyon Dört Yüz Altmış Dokuz Bin” GİDER. Buna karşılık GELİR “Üç Trilyon Sekiz Yüz On Bin” GELİR Planlanıyor, yani AÇIK “Altı Yüz Elli Dokuz Milyar” Bu açık nasıl kapanacak? Cezalar ve ek vergilerle herhalde. Bakalım 2023 nasıl olacak? Seçim Yılı olması ayrı sıkıntı. Göreceğiz.

Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan meme kanseri, meme dokusunda yer alan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde meme kanseri kadınlara oranla çok daha az sıklıkla izlenmektedir. Gerek dünyada gerekse ülkemizde en sık izlenen ilk on kanser arasında ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizde meme kanseri her 4 kadın kanserinden birisi olmayı sürdürmektedir. Ülkemizde toplum tabanlı kanser taramalarına tüm illerimizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kurularak başlanmış, akabinde bu tarama programlarına Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ve Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) dahil edilmiştir. Sözü edilen merkezlerimizde Avrupa Birliği Kalite Standartlarına uygun tarama programları ile son teknoloji dijital mamografi cihazlarımız yoluyla halkımıza ücretsiz olarak hizmet verilmektedir. Yine bu merkezlerimizde halk eğitimleri, KKMM (Kendi Kendine Meme Muayenesi Eğitimi) ve ücretsiz broşür dağıtımı da yapılmaktadır. Kadınlarımız meme kanserinin risk faktörlerini, belirtilerini, tanı ve tedavi yöntemlerini bilmeli, kanserden korunacak sağlıklı yaşam koşullarına yönelmelidirler.

Grip, bu yıl önceki senelere kıyasla daha yaygın olabilir. Ancak aşıya talep azaldı. Uzmanlar, özellikle kronik hastalığı olanlara, hamilelere ve 65 yaş üzerindekilere aşı olmalarını tavsiye ediyor. O yüzden kış gelmeden grip aşısı yaptırılması öneriliyor. Ancak aşıya talep, bu yıl az. Herkes havalara ve sağlığına dikkat etsin!

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4213’üncü Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL