Güncel

2022 Yılının İlk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Giresun’da 2022 Yılı I. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik Konferans Salonu’nda Vali Enver Ünlü başkanlığında yapıldı.

2022 Yılının İlk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Koordinasyonu gerektirecek yatırımların görüşüldüğü toplantının açılış konuşmasını; “Öncelikle hepinizin yeni yılını tebrik ediyorum. Sağlıklı, huzurlu, en azından 2021 yılından daha iyi bir yıl geçirmeniz temennisiyle, dünya için herkes için 2022 yılı güzel başlar ve güzel geçer” temennisiyle yapan Vali Ünlü, Eğribel Tüneli, karayolları ve balıkçı barınakları gibi büyük yatırım projeleri hakkında bilgi vererek 2022 yılı projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Eğribel Tüneli ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Ünlü “Tek tüp uzunluğu 5 Bin 905 metre uzunluğundaki çift tünelden oluşan bu projenin bir tüneli geliş gidiş çift yönlü olarak geçtiğimiz ay itibarıyla ulaşıma açıldı. Bu vesileyle ben buradan; Sayın Ulaştırma Bakanımıza, Genel Müdürümüze, Karayolları Bölge Müdürümüze, karayolları teşkilatına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kış sezonunun girmesiyle birlikte güney ilçelerimiz; Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar’dan gelen ve bu güzergâha gidecek sürücü ve yolcularımız daha güvenli ve konforlu bir seyahat imkânına kavuşmuş oldu. Bugün kar yağışı da var o bölgede, eğer tünel hizmete girmemiş olsaydı ulaşımda sıkıntılar olurdu. Biz yine de kar yağışı nedeniyle tünelin giriş ve çıkışlarında ekiplerimizi hazır tutuyoruz. Buradaki ekipler olumsuz bir durum halinde gerekli tedbirleri alarak, tünel giriş ve çıkışlarında oluşan kar birikintisine derhal müdahale ediyorlar” diye konuştu.
Giresun’da 2022 yatırım yılının birinci toplantısı itibariyle 20 yatırımcı kuruluşun programında 374 adet proje mevcut olduğunu açıklayan Vali Ünlü “Bu projelerden 156 adedi bitirilmiş, 149 adedi ise devam etmektedir. 25 adet proje ihale aşamasında olup, 44 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır” açıklaması yaptı.
Yatırımlar ağırlıklı olarak; tarım, enerji, ulaştırma, eğitim, spor, ormancılık, sağlık ve kadastro sektörlerinde yoğunlaştığına vurgu yapan Vali Ünlü, programdaki 374 projenin dağılımı hakkında verdiği bilgide “Bu projelerin; 98 adedi tarım, 63 adedi enerji, 41 adedi ulaştırma, 18 adedi eğitim, 13 adedi spor, 11 adedi ormancılık, 10 adedi sağlık, 3 adedi kadastro ve 117 adedi de diğer kamu hizmetleri sektörlerine aittir. İlimiz genelinde 20-22 yatırım yılının I. toplantısı itibariyle, 2021 yılına ait 1 Milyar 388 Milyon 615 Bin 754 TL ödeneğin, 1 Milyar 236 Milyon 765 Bin 768 TL’si harcanmıştır” detaylandırması yaptı.
Vali Ünlü, açılış konuşmasını “Toplantının yatırım uygulamalarında ortaya çıkan sorunların çözümüne katkıda bulunmasını temenni ediyor, değerli katılımcılara yatırım çalışmalarında başarılar diliyorum” sözleriyle tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL