Genel

2021 YILI ARILI KOVAN DESTEKLEMESİ MÜRACAATLARI BAŞLADI

2021 yılı arılı kovan desteklemesi müracaatları başladı. Son başvuru tarihi 7 Ocak 2022 yılı olarak belirlendi.

2021 YILI ARILI KOVAN DESTEKLEMESİ MÜRACAATLARI BAŞLADI

Konu ile ilgili Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Arılı kovan desteklemesi aşağıda belirtilen şartlara göre yapılacaktır:
1-Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, üretici/yetiştirici örgütlerine üye veya üye olmayan üreticiler, desteklemeden faydalandırılacaktır.
2-İşletmedeki arılı kovan bilgi ve sayılarında AKS verileri esas alınacaktır.
3-Üreticiler en fazla bin adet arılı kovan için desteklemeden yararlandırılacaktır.
4-Desteklemeden faydalanmak isteyen arıcılardan; Birlik üyesi olanlar, üyesi oldukları yetiştirici/üretici örgütüne, AKS’den alınacak destekleme başvuru dilekçesinde belirtilen bilgilerin doğruluğunu beyan ederek onaylatacaklardır.
5-Birlik üyeliği bulunmayan arıcılar ise, il/ilçe müdürlüklerine başvurarak AKS’den alınacak destekleme başvuru dilekçesinde belirtilen bilgilerin doğruluğunu beyan ederek onaylatacaklardır.
6-Arıcılar, onaylatmış oldukları başvuru dilekçesi ile arılarının bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne 7 Ocak 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuracaktır.
7-Üreticiler, AKS’de kayıtlı arılı kovan sayısından fazlası için destekleme talebinde bulunamaz. Arılı kovan sayısının AKS ile uyumlu olmasından arıcı sorumludur.
2021 yılı arılı kovan desteklemesi kapsamında; arılı kovan başına 20 lira destekleme ödemesi yapılacaktır.
Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüze, ilçelerde ise Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerimize başvurabilirler.” İfadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL