Köşe Yazısı

16 YAŞ ALTI İŞÇİ YASAK

Mevsimlik gezici tarım işçisi olarak fındık toplamak amacıyla, bulundukları illerden ilimize gelen ya da gelecek olan vatandaşlarımızın beraberlerinde zorunlu olmadıkça yanlarında 16 yaşının altında çocuk getirmemeleri, zorunluluk nedeniyle getirilen ve..

16 YAŞ ALTI İŞÇİ YASAK

Mevsimlik gezici tarım işçisi olarak fındık toplamak amacıyla, bulundukları illerden ilimize gelen ya da gelecek olan vatandaşlarımızın beraberlerinde zorunlu olmadıkça yanlarında 16 yaşının altında çocuk getirmemeleri, zorunluluk nedeniyle getirilen ve 16 yaş altında bulunan çocukların fındık tarımında çalıştırılmaması için bu yılda gerekli tedbirler alınıyor. Bizler de buradan bir kez daha vatandaşlarımızı uyarmış olalım. Çocuk işçi çalıştırmak suçtur. Çocuk haklarının korunduğu, tüm çocukların eşit şartlarda eğitim hakkına erişebildiği ve çocuk işçiliğinin önlendiği bir dünya için çabalamalıyız.

Fındığı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) almazsa üreticinin sonu olur bu krizde tüccar zaten kendi kredi alamıyor üretici ortada kalır bu giderlere bakılırsa Fındık 110 TL sadece gideri, masrafı var Peki Fiyatı ne diyecekler?

Türkiye genelinde yazın en sıcak günleri yaşanıyor. Akdeniz, Ege ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uyarı üstüne uyarı yapılıyor. Karadeniz Bölgesi de bu bölgelerden aşağı değil. İki gündür mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık seyrediyor. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalıdır. Uzmanlar da özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların daha dikkatli olmasını gerektiğini belirtiyorlar.

Giresunspor’da yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Takımımız 31 Temmuz’da Bolu’da devam eden hazırlık çalışmalarını bitirip şehre geri dönecekler. 13 Ağustos’ta evimiz de Bodrumspor’u ağırlayacağız. Bolu kampından sonra yeşil-beyazlı ekip çalışmalarına Giresunspor tesislerinde devam edecek. İnşallah takımımız en iyi şekilde hazırlanıp lige güzel bir başlangıç yapacaktır.

Bulancakspor, yeni sezon transfer çalışmalarına devam ediyor. Giresunspor alt yapısında yetişen ve bir dönem Bulancakspor forması giyen tecrübeli santrafor Murat Kara’yı renklerine bağladı. Şampiyonluk parolası ile yola çıkan yönetim, yeni transferleri önümüzdeki günlerde açıklamasını heyecanla bekliyoruz.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4489’uncu Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL