Güncel

ZİRAİ DON MAĞDURU FINDIK ÜRETİCİLERİNE MÜJDE: DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI

AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır YILMAZ, 1 Şubat – 13 Nisan 2025 tarihleri arasında yaşanan zirai don afeti nedeniyle ürünleri zarar gören fındık üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin başladığını..

ZİRAİ DON MAĞDURU FINDIK ÜRETİCİLERİNE MÜJDE: DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI

AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır YILMAZ, 1 Şubat – 13 Nisan 2025 tarihleri arasında yaşanan zirai don afeti nedeniyle ürünleri zarar gören fındık üreticilerine yönelik destekleme ödemelerinin başladığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla yürürlüğe giren destekleme programı kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıtlı olan ancak Tarım Sigortası bulunmayan üreticilerin zararlarını karşılamak amacıyla harekete geçildi.

İlk etapta 44 ilde 172 bin 705 üreticiye toplam 13 milyar 221 milyon lira ödeme hesaplara aktarılmaya başlandı.

Giresun’da Ödeme Takvimi Açıklandı

Giresun’un da dahil olduğu 44 ildeki üreticiler için ödeme takvimi T.C. Kimlik Numarasının son hanesine göre belirlendi:

  • C. Kimlik Numarası 4, 6 ve 8 ile biten üreticilere 20 Ekim 2025 Pazartesi günü saat 18.00’den itibaren,
  • C. Kimlik Numarası 0 ve 2 ile biten üreticilere ise 24 Ekim 2025 Cuma günü saat 18.00’den itibaren ödemeler yapılacak.

Başkan YILMAZ, bu desteğin çiftçinin emeğini koruma, üretimin devamlılığını sağlama ve tarımsal kalkınmayı güçlendirme açısından son derece kıymetli olduğunu vurguladı. YILMAZ, Giresunlu üreticiler adına, destek için başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim YUMAKLI’ya şükranlarını sunduğunu belirtti ve tüm üreticilere hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL