Güncel

“YATIRIMLARDA DIŞLANIYORUZ, CEZALANDIRILIYORUZ!”

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali KARA, kentin kamu yatırımları konusundaki makus talihine karşı adeta bir isyan bayrağı açtı. Yayımladığı kapsamlı basın açıklamasında Giresun’un yıllardır Karadeniz Bölgesi’nde en..

“YATIRIMLARDA DIŞLANIYORUZ, CEZALANDIRILIYORUZ!”

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali KARA, kentin kamu yatırımları konusundaki makus talihine karşı adeta bir isyan bayrağı açtı. Yayımladığı kapsamlı basın açıklamasında Giresun’un yıllardır Karadeniz Bölgesi’nde en fazla mağdur olan, dışlanan ve görmezden gelinen il olduğunu savunan KARA, komşu şehirlerin dev projelerle ihya edilirken Giresun’un 2026 yatırım programında da yok sayılmasına sert tepki gösterdi.

“Giresun Bir Tercih Değil, Zorunluluktur”

Başkan Ali KARA, kentin ekonomik ve sosyal geleceğini doğrudan etkileyen, ancak bir türlü hayata geçirilemeyen projeleri şu şekilde detaylandırdı:

  • Çevre Yolu Çıkmazı: Doğu Karadeniz’de 26 yıldır mücadelesi verilen Güney Çevre Yolu’nun hala programa alınmaması eleştirildi. Bu yolun bir lüks değil; teknik, güvenlik ve planlama zorunluluğu olduğu vurgulandı.
  • Güney-Kuzey Aksı: Karadeniz’i İç Anadolu ve Ortadoğu’ya bağlayacak en güvenli güzergahlar olan Tirebolu-Gümüşhane ve Giresun-Dereli-Sivas yollarının tamamlanmaması, Giresun’u bölgede bu aksa sahip olmayan tek il konumuna düşürdü.
  • Lojistik ve Sağlık Yatırımları: Uluslararası limanı olan Giresun’un Serbest Bölge ve Lojistik Merkezi’nden mahrum bırakılmasına dikkat çekildi. Ayrıca komşu illere Şehir Hastaneleri yapılırken Giresun’un bu hizmetten de dışlandığı ifade edildi.
  • Dalçık Projesi Belirsizliği: Bulancak Durağı mevkiindeki trafik çilesini bitireceği vaat edilen ve temeli törenle atılan DALÇIK projesinin akıbetinin açıklanmaması “Giresunluyu cezalandırmak” olarak nitelendirildi.

Demiryolunda “Maliyet” ve “Mesafe” Gerçeği

Açıklamanın en dikkat çekici noktalarından biri demiryolu projesi oldu. Osmanlı’dan günümüze dek hayal edilen Harşit Vadisi (Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan) hattının, Trabzon hattına göre 21,5 km daha kısa ve tünel maliyetleri açısından çok daha ekonomik olduğu bilimsel raporlarla kanıtlanmasına rağmen 2026 programından çıkarılmasına anlam verilemediği belirtildi.

“Biz Bu Ülkenin Vatandaşı Değil miyiz?”

Başkan KARA, Ulaştırma Bakanlığı ve Bütçe Plan Komisyonu’na hitaben sorduğu sorularda, bu kararların Giresun’u yoksullaştırma ve gençleri göçe zorlama kararı olduğunu savundu. “Biz bu ülkenin vilayeti değil miyiz? Vergi vermiyor muyuz? Seçmen değil miyiz?” diyerek adaletsizliğin boyutuna dikkat çeken KARA, bu kararların teknik değil kasıtlı olduğunu iddia etti.

Giresun esnafı ve halkı adına bu büyük haksızlığa son verilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duruma el koyması talep edildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL