Güncel

VALİ SERDENGEÇTİ ÇAMOLUK’U ZİYARET ETTİ, 31. ÇAMOLUK BAL FESTİVALİ’NE KATILDI

Giresun Valisi Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ, 23 Ağustos 2025 tarihinde Çamoluk ilçesine ziyarette bulunarak bir dizi inceleme gerçekleştirdi ve 31. Çamoluk Bal Festivali’ne katıldı. Kelkit Vadisi’nin merkezinde yer alan ilçede yürütülen..

VALİ SERDENGEÇTİ ÇAMOLUK’U ZİYARET ETTİ, 31. ÇAMOLUK BAL FESTİVALİ’NE KATILDI

Giresun Valisi Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ, 23 Ağustos 2025 tarihinde Çamoluk ilçesine ziyarette bulunarak bir dizi inceleme gerçekleştirdi ve 31. Çamoluk Bal Festivali’ne katıldı. Kelkit Vadisi’nin merkezinde yer alan ilçede yürütülen yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi alan Vali SERDENGEÇTİ, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek projeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaret programı kapsamında katıldığı Çamoluk Bal Festivali’nde konuşan Vali SERDENGEÇTİ, festivalin yerel kalkınma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Çamoluk’un zengin florasından elde edilen organik balın yanı sıra tescilli fasulye, siyez buğdayı ve diğer yöresel ürünlerin tanıtıldığı festivalde üreticilerle görüşen Serdengeçti, ürünlerin üretim süreçleri ve kalitesi hakkında bilgi aldı.

Festival alanında kurulan stantlarda yöresel ürünler sergilenirken, halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Programa, Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel, TBMM İdare Amiri ve İstanbul Milletvekili Hasan TURAN, Giresun Milletvekilleri Ali TEMÜR ve Nazım ELMAS, Çamoluk Kaymakamı Abdul Aziz DEMİRTAŞ, Belediye Başkanı Ergün BAKIRHAN, AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır YILMAZ, bal üreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasında festivalin sosyal ve ekonomik katkılarına değinen Vali SERDENGEÇTİ, “Çamoluk, nüfusu az olsa da etki gücü yüksek, potansiyeli büyük bir ilçemizdir. Bu festival, hemşehrilik duygusunu güçlendiren, yerelden ulusala ve uluslararası düzeye ulaşmış önemli bir organizasyondur. Tarım, hayvancılık ve turizm alanında Çamoluk’un gelişimi için merkezi yönetim ve yerel yönetim iş birliği içindedir. İlçemizin kalkınması için her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Program, Vali SERDENGEÇTİ’nin üreticiler ve festival katılımcılarıyla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL