Spor

OLGUN AYDIN, FC SHKUPİ Takımı ile Adını Spor Tarihine Yazdırdı

FC SHKUPİ Kulübü Başkanı Bulancaklı İş Adamı OLGUN AYDIN, ‘Değerlerimiz’ adlı programımıza katılım sağlayarak, Gazete Savaş İmtiyaz Sahibimiz OSMAN KIROĞLU ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

OLGUN AYDIN’ın başkanlığını yaptığı  Kuzey Makedonya’nın köklü futbol kulübü FC SHKUPİ takımı 2021-2022 sezonunda şampiyonluğunu ilan ederken kulübünün bu başarısı, Olgun Aydın’a yabancı bir takım ile Şampiyonlar Ligi’ne  katılacak ilk Türk Başkan olma unvanını kazandırdı.  Peki neden Olgun Aydın, FC SHKUPİ takımını seçti? Osman Kıroğlu sordu, Başkan Aydın cevapladı.

FC SHKUPI takımını satın alma süreci nasıl oldu? Neden SHKUPI takımını seçtiniz? Sizin başkanlığınızda SHKUPI takımı ilk sezonda 2.lige, bu sezonda şampiyonluğa ulaştı. Kısa sürede böyle büyük bir başarı elde ettiniz. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

Yaklaşık 20-25 yıldır futbolun içinde faal olarak yer alıyorum. Futbolunda çok sıkıntılarını çekmiş bir adamım. Aslında futbolda çok güzel işler yaptık ama maalesef bunları bir türlü gösteremedik, pazarlayamadık. Belki kendimizi anlatamadık. Kendimi anlatabileceğim, bir ürün çıkarabileceğim, bilgi birikimimi aktarabileceğim, insanlara da bu bilgi birikimimi gösterebileceğim bir proje düşüncesiyle futbol takımı alarak bu yola çıktık.

Benim bir de danışmanlık şirketim var. Danışmanlık verdiğim de bir kulüptü. Benden danışmanlık aldılar. İlk sene de Avrupa Kupasına götürdük onları. Sonrasında da kendi projemdi Kulübü ben satın aldım. iki senelik süreçte ciddi bir atılım yaptık. Allah bize nasip etti. Bu bir başlangıç. Benim Shkupi ile beraber maceramın başlangıcı. Çok büyük bir başarı. Bu işin unvanı var. Dünya da ki ilk Türk olduk. Bu nasip oldu. İnşallah bir çok insana nasip olur.

Çok büyük bütçelerim yok. Bütçesel açıdan Türkiye’nin 4-5 kat aşağısında, ikinci olarak Avrupa’ya gitmek daha kolay.  Bunlar FC Shkupi’yi satın alma nedenlerim arasında. Makedonya’yı seçmemde ki sebep koyduğum her taşın kendini gösteriyor olması.

FC SHKUPI takımında yeni sezonda Türk futbolcular da görecek miyiz? Türk futbolculardan takımınıza transfer etmek istediğiniz oyuncular bulunuyor mu?

Bir iki kere denedim. Makedonya ligi de çok zor bir lig. PTT liginin üstünde, Süper Lig’in bir tık aşağısında. Bütçesel olarak Süper Lig’den çok aşağıda. Türkiye Liginde oynayan oyuncular bütçesel olarak çok yukarıda.  Şuan için mümkün görünmüyor.

Giresunspor’da başkanlık görevinde bulundunuz. Giresunspor bu hafta evinde kazanarak ligde kalmayı garantiledi. Giresunspor ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Bu çok büyük bir başarı. Şampiyon olmadık ama ligde kaldık. Bu ne demek düşseydik belki bu ligi 30 sene sonra tekrar görürdük. Bir sene daha Süper Ligdeyiz. Süper Lig tecrübemiz oluştu. İlk sene Süper ligden düşmemek çok önemli. Rize, Göztepe, Malatya ve Altay düştü. Bunların hepsi birer camia.

Memleketinizin takımı Bulancakspor ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Bulancakspor BAL’da kaldı. Yeni sezonda da Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.Mutlu olduk.  Ben dahil kimse sahip çıkmıyor. İşin aslı bu. Ben burada yaşamıyorum. Birde Bal ligi benim anladığım bir lig değil. Kültürel olarak çok bildiğim bir lig değil.

Fenerbahçe kongre üyesisiniz. Fenerbahçe hakkında neler söylersiniz?

Fenerbahçe kongre üyesiyim ama 40 yıldır kulübün içindeyim. Gelir gider dengesi çok bozuk. Bir bütçe yapıyorsun gelirin aynı giderin bir anda yüzde 70 değişiyor. Gerçekten çok zor. Fenerbahçe kadrolaşmada sıkıntı yaşadı. Hoca da sıkıntılar yaşandı. Birçok şey yan yana geliyor. İnşallah bu sene bu parametreler yan yana gelir ve başarılar gelir.

Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili düşünceleriniz nedir?

Futbolu futbolcular yönetmeli. Türkiye de yoğun ilginin olduğu 3 spor dalı var. Futbol, Basketbol ve Voleybol. Voleybolda dünyanın en iyisiyiz, Basketbolda NBA’den sonra İspanya ile birlikte dünyanın  en iyisiyiz. Futbol da gelir olarak dünya da 6. sıradayız. Başarı maalesef yok. Bunu şuna bağlıyorum. İş Adamı Basketbol veya Voleybol Federasyonu Başkanı biliyor musunuz? Akademik eğitim burada önemli. Futbol da 13 yaş ortalamasında çocuklar okulu bırakıyor. Biz sadece futbolcu olsun istiyoruz. Olmaz. Sadece futbolcu olmaz.

Bizdeki hakemleri Avrupa ile kıyaslarsak neler söylemek istersiniz?

Avrupa da VAR sistemi var. Genel anlamda VAR’ın başında ki adam VAR’ı iyi kullanmıyor. Koordine değiller. Kurumlar bağımsız ve yetkili olacak. Karar verme yeteneği olacak.

 

 

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi OSMAN KIROĞLU, DEĞERLERİMİZ adlı programımıza katılan Hemşehrimiz OLGUN AYDIN’a teşekkürlerini sunarak:” OLGUN AYDIN,  vatanını sevdiği gibi memleketini de seviyorsun ki buradasın. Teşekkür ediyoruz. Değerlerimiz adlı programımıza katıldığınız için teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatınız da başarı, mutluluk dolu olsun. Sağlıklı olun sıhhatli olun. Bulancak, Giresun ve Türkiye’ye daha çok katkınız olacak. Sizi tebrik ediyoruz. FC SHKUPİ takımınız ile birlikte daha nice başarılara da imza atacağınıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Osman Kıroğlu

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL