Bulancak’ın yerel yönetim nabzını tutan ve Osman KIROĞLU’nun hazırlayıp sunduğu Aldosa TV programı “Objektif Bakış”, 21 Ekim Salı akşamı Muhtarlar Haftası özel yayınıyla izleyici karşısına çıktı. Programın bu haftaki konuğu,..
Bulancak’ın yerel yönetim nabzını tutan ve Osman KIROĞLU’nun hazırlayıp sunduğu Aldosa TV programı “Objektif Bakış”, 21 Ekim Salı akşamı Muhtarlar Haftası özel yayınıyla izleyici karşısına çıktı. Programın bu haftaki konuğu, tecrübeli isim Bulancak Eski Muhtarlar Derneği Başkanı Turhan ELTEMİZ oldu.
Yerel demokrasinin en köklü kurumu olan muhtarlık müessesesinin dünden bugüne yaşadığı değişimlerin konuşulduğu yayında, ELTEMİZ, başkanlık dönemindeki deneyimlerini ve muhtarların sahadaki gerçek sorunlarını samimiyetle paylaştı.
Programda öne çıkan başlıklar şunlar oldu:
Yetki ve Sorumluluk Dengesi: Muhtarların yasal yetkilerinin, halkın beklentilerini karşılama noktasında nerede yetersiz kaldığı ve bu konuda yapılması gereken yasal düzenlemeler.
Bulancak’ın Köy ve Mahalle Gerçekleri: Özellikle kırsal mahallelerdeki altyapı, yol, su ve göç gibi kronikleşen sorunların çözümünde yerel yönetimlerle işbirliğinin önemi.
Sosyal ve Ekonomik Statü: Muhtarların özlük hakları ve çalışma koşullarının hizmet kalitesine etkisi ve camianın bu konudaki güncel talepleri.
Turhan ELTEMİZ, muhtarlığın sadece evrak işi olmaktan çıkıp, mahalle ve köy gelişiminde aktif bir liderlik rolü üstlenmesi gerektiği vizyonunu vurguladı.
Bulancak’ın yerel nabzını tutan bu önemli yayını kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler için, programın tamamı ve tüm detayları Aldosa TV Facebook sayfası ve Aldosa TV YouTube kanalı üzerinden yayındadır. Hemen şimdi ziyaret ederek izleyebilirsiniz.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)