Sokak hayvanlarının yaşam haklarını savunmak ve bölgedeki barınma şartlarını iyileştirmek amacıyla Giresun’da üst düzey bir dizi ziyaret ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Hayvanların Yaşam Hakkı Konfederasyonu (HAYKONFED) öncülüğünde yapılan görüşmelerde, Giresun’un..
Sokak hayvanlarının yaşam haklarını savunmak ve bölgedeki barınma şartlarını iyileştirmek amacıyla Giresun’da üst düzey bir dizi ziyaret ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Hayvanların Yaşam Hakkı Konfederasyonu (HAYKONFED) öncülüğünde yapılan görüşmelerde, Giresun’un can dostları için hazırlanan yeni projeler ve çözüm yolları masaya yatırıldı.
HAYKONFED Nedir?
Kısa adıyla HAYKONFED, Türkiye genelinde hayvan haklarını savunan derneklerin ve yerel gönüllülerin oluşturduğu en büyük çatı kuruluştur. Temel felsefesi “Yaşat!” olan konfederasyon; sahipsiz hayvanların yaşam haklarının anayasal güvence altına alınması, belediyelerin yasadan kaynaklanan görevlerini yerine getirmesinin denetlenmesi ve toplumda hayvan sevgisinin yaygınlaştırılması için ulusal çapta mücadele vermektedir.
Yerel Yönetimlerle “Sorun ve Çözüm” Mesaisi
HAYKONFED Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer ÖZDEMİR, Giresun Belediye Başkanı ile bir araya gelerek belediyenin sunduğu barınak hizmetlerini değerlendirdi. Ardından Giresun Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN ile bir toplantı gerçekleştiren ÖZDEMİR, devlet ve sivil toplum kuruluşları arasındaki eşgüdümün önemine dikkat çekti.
Toplantıların ana gündem maddeleri şunlar oldu:
15 Ocak’ta Bulancak’ta İnceleme Yapılacak
Görüşmelerin en somut adımlarından biri de yerinde inceleme kararı oldu. Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN ve Kemal Zafer ÖZDEMİR, 15 Ocak tarihinde Bulancak’ta yeni açılacak olan hayvan yaşam alanını ziyaret ederek çalışmaları yerinde denetleyecekler. Bu tesisin, bölgedeki sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu ve güvenli barınması için örnek bir model olması hedefleniyor.
Karadeniz Hayvan Hakları Savunucuları Tek Ses
Giresun’daki temaslara sadece yerel yönetimler değil, komşu illerin aktivistleri de destek verdi. Trabzon Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Lütfiye TÜZÜN önderliğindeki heyet; Trabzon, Ordu ve Giresun’daki hayvan hakları savunucularıyla bir araya geldi. Birçok hayvanseverin katıldığı bu geniş kapsamlı toplantıda, Karadeniz hattındaki sahipsiz hayvan popülasyonunun yönetimi ve yasaların uygulanması noktasında “Birlikten kuvvet doğar” mesajı verildi.
HAYKONFED Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer ÖZDEMİR, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, can dostlarımızın kaderinin sadece barınaklara hapsedilmek olmadığını, onlara yaşanabilir alanlar sunmak için mücadele edeceklerini vurguladı.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)