Güncel Yerel

Jeoradar Sistemi İle İki Senede Toplam 200.000 m² Alanın Ölçümü Yapılıp Sayısallaştırdı

Giresun Belediyesi tarafından hayata geçirilen jeoradar sistemi iki senelik süreçte toplam 200.000 metrekare alanın ölçümü yapılıp sayısallaştırdı.

Jeoradar Sistemi İle İki Senede Toplam 200.000 m² Alanın Ölçümü Yapılıp Sayısallaştırdı

Yapılan çalışmayla birlikte; 1 Bulancak, 5 Dereli, 2 Görele, 1 Keşap ve 1 Tirebolu olmak üzere beş ilçe ve Çavuşlu Beldesinde toplamda 11 kez hat tespit çalışmaları yapılıp ihtiyaçlara kolaylık sağlandı.

Giresun şehir merkezinde ise 38000 metre su, 7500 metre Telekom, 5000 metre doğalgaz, 13500 metre kanal, 12600 metre elektrik olmak üzere 76600 metre hat sayısallaştırılarak bilgisayar ortamında haritaya kaydedildi. Oluşturulan haritanın ilerleyen süreçte sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak ekiplerin daha etkin bir şekilde kullanımına sunulacağı bildirildi.

Jeoradar sistemi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; yapılan çalışmalar ile şehrin yeraltı haritasının oluşturulmaya başlandığı ifade edilerek şunlar kaydedildi:

“Yaptığımız çalışmalar belediyemize çok sayıda kolaylıklar sağlamakla birlikte gereksiz maliyetlerinde önüne geçilmiştir. Şehrimizin herhangi bir noktasında yapılacak kazı öncesi yaptığımız ölçümlerle hatların yerlerinin belirlenip gereksiz kazı maliyetlerinin önüne geçilmektedir. Yeni yapılacak hatlar ile ilgili hali hazır çalışmaları yapılarak boru metrajları ve kotları hususunda Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne destek verilmektedir. Ayrıca asfalt altında kalan kayıp vana ve kayıp rögar kapağı tespitleri ile Su ve Kanalizasyon İşleri ekiplerimize büyük kolaylıklar sağlanmaktadır. Bu süreçte toplamda 96 kez Su Kanalizasyon ekiplerimizle hat tespit çalışmaları yapılmıştır. Yeni yapılan su-kanal hatlarının yapım anında hatların koordinatları alınarak güncel hatlarında haritaya işlenmesi sağlanmaktadır”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL